אחת מקבוצות המחאה שנוצרו כתוצאה ממחאת הקיץ האחרון עובדת כעת על רשימה שתתמודד בבחירות הקרובות להסתדרות העובדים.
אלון-לי גרין ופעילים חברתיים נוספים מקימים את הרשימה חדשה שתרוץ לראשות ההסתדרות. בניגוד לדיווחים קודמים, סתיו שפיר עצמה הכחישה מעורבות ברשימה המתגבשת.
אנשי המחאה, שמזוהים ברובם עם מפלגת חד"ש, יקימו את הרשימה על הפלטפורמה הקיימת של סיעת חד"ש בהסתדרות. סיעת חד"ש נחשבת ליחידה בארגון שאינה חברה בקואליציה הרחבה במיוחד, שממנה נהנה עיני עד היום.
אל אנשי המחאה חברו עובדות סוציאליות החברות בארגון "עתידנו", שהובילו את ההתנגדות להסכם הקיבוצי שעליו חתמה ההסתדרות בתחילת 2011 עבור איגוד העובדים הסוציאליים.
גרין: "רוצים הסתדרות יותר דמוקרטית"
מחר יתקיים בתל אביב כנס ראשון של יוזמי הרשימה החדשה, וגרין הסביר את המסר המרכזי שהוא ועמיתיו יבקשו להעביר: "הרעיון, הוא ליצור איחוד כוחות בין שורה של פעילים, כדי לבנות בעזרת מערכת הבחירות הקרובה הסתדרות יותר חברתית, אמיצה ודמוקרטית".
גרין הוסיף: "הרבה אומרים לנו, שכוח לעובדים קרוב יותר לתפיסת העולם שלנו, אבל אנחנו אומרים, שההסתדרות היא הארגון החברתי הגדול ביותר, ואני לא רוצה לוותר - לא על הארגון הזה, ולא על 700 אלף החברים בו".
"אני לא מאלה, שאגיד על ההסתדרות שהיא 'כמו הטייקונים'. אני נגד הגישה, שרוצה לחבוט בגדולים באשר הם. אנחנו בעד ועדים חזקים, לא נגדם. לכן, אנו רוצים לשפר את ההסתדרות מבפנים, להפוך אותה למקום שדואג לכולנו".
עם זאת תוקף גרין את עיני: "לזכותו של עיני, הוא אמנם הגדיל את מספר חברי הארגון והקים ועדים חדשים, אבל הוא לא היה צריך לקחת חלק בהרכבת הקואליציה הכי קפיטליסטית בישראל, בתקציב אנטי-חברתי ובהסכמים שיפריטו בעתיד את הנמלים ומשק החשמל. ההסתדרות צריכה לדבר גם על חינוך, על בריאות ועל רווחה. זו הסיבה, שלמחאה החברתית יש כיום מקום בתוך ההסתדרות".