5:45 בבוקר, נמל תל אביב: מאות רצים התייצבו על קו הזינוק למרתון החברתי אלטרנטיבי שהתקיים הבוקר, לאחר שזה הרשמי בוטל כזכור בשל תנאי מזג האוויר והאירועים הקשים והטרגיים בסוף השבוע שעבר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המרתון הזה הוקם באמצעות חברת "שוונג" שדאגה בעיקר לצד הארגוני, אך גם ובעיקר בזכות כ-150 מתנדבים שארגנו וליוו את המרוץ מהזינוק ועד לקו הסיום. עיריית תל אביב והמשטרה ידעו אמנם על קיום המרתון, אך לא לקחו חלק פעיל או הראו נוכחות בשטח. במקום נכחו שתי ניידות טיפול נמרץ שהוזמנו ומומנו באופן פרטי.
המסלול עצמו יצא לדרך מהנמל, ועבר בין שתי נקודות עיקריות - פארק הירקון והטיילת בחוף תל ברוך בצפון העיר. לקו הסיום הגיעו 650 רצים מאושרים שהצליחו להשלים ארבעה סיבובים מפרכים כאלה שהסתכמו ב-42.2 קילומטרים.
האירוע עבר בצורה חלקה בסך הכל, למעט שני אצנים שנזקקו לטיפול רפואי לאחר שחשו ברע, אך המארגנים מציינים שלא מדובר באירוע חריג בהתחשב במאמץ הפיזי שנדרש בריצה ארוכה שכזו.
מספר רב של אצנים שנרשמו למרתון המקורי בחרו שלא להגיע, והבוקר הזה היה שייך לאותם ספורטאים שהתאמנו במשך חודשים ארוכים במיוחד למרתון והתאכזבו לשמוע על ביטלו.
אחד הרצים סיפר לחדשות 2 באינטרנט כי "עיריית תל אביב צריכה ללמוד איך לארגן אירוע ספורט - זה היה בוקר מדהים והאווירה הייתה מושלמת". יש לציין כי למרות המסלול הארוך, לא נחסמו צירי תנועה, והרצים השתמשו במדרכות הרחבות ובטיילת שליד החוף בצורה כזו שלא פגעה בתנועת המכוניות בכבישים.
חלק מהרצים ציינו בסיפוק כי "זהו פיתרון מצוין למרתון - ככה לא צריך לחסום כבישים, אבל זה קצת פוגע בחוויה כשאתה לא יכול לרוץ בכביש ליד הבית שלך".
לאחר האסון הכבד שגבה את חייו של איש הקבע מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל - שמת בתום מקצה מרתון תל אביב בסוף השבוע שעבר - החליטה עיריית תל אביב, בשיתוף עם מארגני המרוץ לבטל את המקצה המלא שתוכנן להתקיים אתמול. מאז היוודע דבר האסון ביום שישי שעבר, הופעלו לחצים כבדים על עיריית תל אביב הן מצד רצים שביקשו לקיים את האירוע בכל מחיר, והן מצד גורמים שחשבו שלנוכח הטרגדיה - נכון יהיה לבטל את המרוץ.
צפו: רגעיו האחרונים של מיכאלוביץ' ז"ל
לאחר שהובא למנוחות בבית העלמין בבאר שבע, נחשפו התמונות האחרונות של רץ המרתון מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל, שנפטר ממכת חום בתום הריצה. באחת התמונות הוא נראה עם כוס מים בידו.
"התחושה שלי זה שהוא נמצא על הסף של הקצב האירובי שלו, הוא לא נראה בנאדם בטיול, אלא נראה שהוא דחף את עצמו", סיפר לחדשות 2 חגי אשלגי, מבעלי אתר "שוונג". "יש חבר'ה לצדו שנראים טוב יותר, הוא נראה במוד (מצב) של הישרדות".
הצלמים של האתר היו פרוסים לכל אורך 21 הקילומטרים וצילמו כל אחד מ-30 אלף המשתתפים וגם את מיכאל, שעבורו הריצה הסתיימה במוות. הוא סיים את הריצה בזמן של שעתיים ו-44 שניות. הוא יצא בשעה 06:00 בבוקר וסיים ב-08:00 בדיוק. הוא רץ בקצב אחיד ולא מהיר במיוחד, מה שמעיד על כך שהוא לא היה אצן מקצוען.
"שמישהו ירים טלפון ויגיד: 'אולי טעינו'"
גם אם הרגיש שהחום מכריע אותו הוא לא הפסיק לרוץ, המשיך עד קו הסיום, ורק שם התמוטט ופונה בניידת לאוהל מגן דוד אדום שם בוצעו בו ניסיונות החייאה - ללא הועיל.
משפחתו של מיכאל וחבריו סיפרו על בחור צעיר וחזק, ואף אחד לא חשש כשהוא סיפר שהוא נרשם לריצה. "אם יש מישהו אחראי בעולם זה אח שלי, הוא עשה את כל הדברים הנכונים, את כל הדברים הרציניים, הוא לא היה שטותניק", סיפרה אחותו שולי מיכאלוביץ'. לדבריה, אם הוא היה חושב לרגע שזה יכול לפגוע בו או במשפחה שלו הוא לא היה עושה את זה. במשפחתו דורשים שמישהו ייתן את הדין: "שמישהו ירים טלפון ויגיד סליחה ואולי טעינו".
אסון במרתון בתל אביב - סיקור מלא:
מפקדו של מיכאלוביץ': "אנו נפרדים מחבר, לוחם ומפקד"
האסון במרתון תל אביב: משרד הבריאות מקים צוות בדיקה