בעיריית ת"א מציעים חלופה (צילום: מאור רוזנשטיין)
בדרך למהפכה? ת"א | צילום: מאור רוזנשטיין

הנהלת עיריית תל אביב-יפו אישרה היום (ב') את הצעת התיקון לחוק העזר העירוני שצפוי להסדיר את נושא פתיחת החנויות ובתי העסק בשבת. ההצעה תובא לאישור מועצת העיר בחודש הקרוב, וצפויה להגיע לאחר מכן לפתחו של משרד הפנים, ולעורר מחדש את הדיון הטעון על אופיה של העיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בחודש יוני האחרון קיבל בית המשפט העליון את הערעור שהגישו בעלי קיוסקים בעיר, וקבע כי על העירייה לפעול לאכוף את חוק העזר לסגירת עסקים בשבת. משמעות ההחלטה שהתקבלה הייתה ברורה - רשתות "טיב טעם" וחנויות השירות AM:PM הפופולאריות - ייאלצו להיסגר בשבת. העירייה החליטה בתגובה, לפעול על מנת לשנות את חוק העזר, שלא השתנה במשך יותר משלושה עשורים, כדי להתאים אותו למציאות בעיר שזכתה לכינוי "העיר ללא הפסקה".

התיקון לחוק מגדיר רשימה של מספר רחובות ראשיים בהם תותר פעילות של מספר מוגבל של מרכולים בשבתות ובחגים. ברחובות אלה תוגדר מכסה של עסקים להם יינתן אישור אשר יוגבל לתקופה של כחמש שנים, ויוגדר הגודל המקסימלי של החנויות. בנוסף, קובע החוק כי בשלושה אזורי פנאי נוספים - נמל ת"א, מגרשי התערוכה ומתחם התחנה ונמל יפו, יותרו פעילויות של חנויות נוספות.

"שוקדים על יצירת חוויה בלתי רגילה" (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
"שומרים על התל-אביביות" | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

חולדאי: "שומרים על התל-אביביות"

"בית המשפט העליון שלח אותנו לתהליך מורכב של בחינה מחודשת של חוק העזר העירוני, שנחקק לפני 34 שנים, לשם התאמתו למציאות החיים בתל אביב-יפו של היום, השומרת מצד אחד על הערך הסוציאלי של יום המנוחה במדינת היהודים ורוב רובה של הפעילות המסחרית אינה מתקיימת בשבת ומן הצד השני מאפשרת לכל אחת ואחד להנות כרצונו מהשבת ומציעה מגוון של פעילויות תרבות, בילוי ופנאי", אמר היום רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו.

"חשוב לזכור כי לתושבים המתגוררים בדירות קטנות חנויות המזון הן לעיתים המזווה", הוסיף חולדאי. "האיזון העדין הזה שאותו אנו מנסים לעגן בחוק העזר מבטא יותר מכל את הרוח ה'תל-אביבית', הסובלנית הפועמת בעיר מימי דיזנגוף וביאליק - עיר המאפשרת לכל אחד לחיות את אורח חייו ולבטא את עצמו כרצונו ואשר מממשת הלכה למעשה את חזונו של הרצל למדינת היהודים החופשית".