במינהל מקרקעי ישראל החליטו להקפיא את חלוקת הקרקעות המוזלות בבית שאן, זאת בעקבות הכתבה שפרסמנו כאן בחדשות 2 בחודש שעבר.
בין הזוכים במכרז הקרקעות במחירים מוזלים היו ראש העיר ז'קי לוי, ארבעה אחיו ושניים מאחייניו - רובם כבר בעלי דירות. היום קיבלו הזוכים במכרז הודעה על הקפאת החוזים, ובמינהל מקרקעי ישראל הסבירו כי הם מבקשים "לבחון מחדש את הליכי המכרז ואת התנהלותו עוד לפני חלוקת המגרשים".
"מכרז החלומות" הסתיים במפח נפש
רבים מהזוגות הצעירים בבית שאן, חלקם מחוסרי עבודה ובמצב כלכלי קשה, האמינו שזו יכולה להיות ההזדמנות שלהם לרכוש את בית חלומותיהם: מכרז של כמעט 150 חלקות קרקע בעיר, במחיר מוזל במיוחד. אבל אז פורסמה רשימת הזוכים בהגרלה, ובראשם - ראש העיר ז'קי לוי ובני משפחת לוי המורחבת.
אופיר דרעי כבר בן 35, נשוי ואב לשלושה, אבל עדיין גר בדירה שכורה. המכרז האחרון של קרקע זולה בבית שאן היה עבורו חלום משפחתי. "היה פרסום של 150 אלף שקלים לחצי דונם לתושבי העיר מחוסרי דיור, בעלי משפחות. הכל התפוצץ. אין. אכזבה", מספר דרעי בעצב. גם שמרית, נשואה ואם לילד, חיכתה למכרז בקוצר רוח, וגם היא נותרה בחוץ.
מי כן זכה במגרש? בעל וילה מפוארת - שהוא גם במקרה ראש עיריית בית שאן. ראש העיר לגמרי לא לבד, כמעט 600 איש ניגשו למכרז של המנהל ו-147 זכו - ובהם נציגות נכבדה למשפחת לוי: ראש העיר ז'קי, אחיו שמעון, האח משה לוי, האחות טלי אוחנה, ואם לא די בזה - גם שני אחיינים נכנסו לרשימה.
"אפילו להביא שש בלוטו פעמיים, שבוע אחרי שבוע, זה קשה - זה יותר מזה", טוען תושב העיר רפי בן חמו. באתר האינטרנט של העירייה מתגאה ראש העיר לוי כי הוא זה שהשיג משר הבינוי הגרלה זולה במקום מכרז, אבל פרט אחד הוא שכח - שבין הנהנים מתוצאות ההגרלה נמצאים רוב בני משפחתו וגם ז'קי לוי בעצמו.
"מדברים על צדק חברתי, צריך להתחיל פה", מדגיש בן חמו. "לא יכול להיות שזוגות צעירים, משפחות, בעלי ילדים, מחוסרי דיור, לא יזכו בפינה חמה משלהם". בתגובה הסביר אחיו של ראש העיר, אורי לוי, כיצד כמעט כל בני משפחתו זכו בהגרלה: "אל"ף מקריות. בי"ת חלק גם לא זכו. מפקד דובדבן שהוא משפחה שלי, בן המקום, רצה לבנות ולא זכה".
ראש עיריית בית שאן ז'קי לוי מסר בתגובה: "לשמחתי ולמזלי זכיתי בהגרלה אך קבוצה קטנה של עסקנים פוליטיים מנסה להפוך את זכותי וזכייתי לקומבינה. זוהי רשעות שמקורה בקנאה וצרות עין. הייתה זו הגרלה שנוהלה בידי וועדה ציבורית שבראשה עמד שופט והתנהלה בשקיפות. גם בני משפחתי האחרים, שזכו במכרז, עמדו בקריטריונים בשל נכותם או היותם תושבי חוץ שישובו לבית שאן".
היום, כאמור, החליטו במינהל מקרקעי ישראל להקפיא את חלוקת הקרקעות המוזלות בבית שאן, ולהעמיד לבחינה מחודשת את תהליכי המכרז.