נשיאת בית הדין לעבודה נילי ארד החליטה הערב להותיר על כנו את צו המניעה לשביתה כללית במשק - למשך שלושה שבועות, וזאת כדי לאפשר לצדדים להמשיך במשא ומתן בניסיון לגשר על הפערים.
"הגענו למסקנה כי כי לעת הזאת לא ניתן לשלול קיומה של זכות שביתה בסכסוך", ציינה השופטת בהחלטה והוסיפה כי "טרם הגיע זמנה של ההכרעה לגופם של דברים, לרבות מהותה של המגה שביתה, סיווגה, מידיותה, התרתה והיקף תחולתה".
השופטת ארד: "מצו את המו"מ"
כמו כן ציינה השופטת בהחלטתה כי נוכח הסכמת הצדדים - המדינה, המעסיקים, וההסתדרות כי יש לפעול להסדרת מצבם של עובדי הקבלן בחוזים אישיים, "דעתנו היא כי על הנוגעים בדבר להוסיף ולמצות את מהלכי ההידברות והמשא ומתן ביניהם, ולתת לעצמם הזדמנות נוספת להמשיך ולהתמיד במהלכים אלה, בטרם תינתן החלטה סופית".
כאמור השופטת לא שללה את קיומה של השביתה, אך הותירה על כנו את צו המניעה למשך כשלושה שבועות עד ל-31 בינואר, אז ימשיכו הצדדים להידבר בניסיון להגיע להסכמה. שבוע לאחר מכן, אם לא יגיעו הצדדים להסכמה, תיתכן שביתה אלא אם בית המשפט יאריך את צו המניעה.
עיני: "השביתה היא לא מטרה"
אתמול ביקשה ההסתדרות לאשר את השביתה לנוכח מה שהיא מגדירה "המבוי הסתום" שאליו הגיע המשא ומתן מול האוצר, המעסיקים והשלטון המקומי בעניין מצבם של עובדי הקבלן במשק. במשרד האוצר מתנגדים בתוקף לדרישת ההסתדרות, וטוענים כי מדובר בסכסוך לא פתיר שמטרתו שביתה בלבד.
יו"ר ההסתדרות עופר עיני אמר אתמול בבית הדין לעבודה כי סוגיית עובדי הקבלן היא רחבה והולכת וגדלה עם השנים: "אני מקווה שבמהלך הזה נצמצם אותה, נשפר את זכויות עובדי הקבלן ותהיה לנו חברה יותר צודקת".
עיני הדגיש כי "שביתה היא לא מטרה, ברגע שבית הדין יאפשר לנו אנו נתייעץ וניתן זמן גם להיערך לשביתה. אנחנו נמצה את הימים האלה למשא ומתן, אבל אז יהיה משא ומתן רציני כשברגע מאיימת חרב השביתה, כרגע אין בידנו חרב כזאת כי בית הדין מנע זאת מאיתנו, אני מקווה שהוא יאפשר את זה".
מנגד, טען הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, כי מדובר בשביתה פוליטית. "החלטות בנוגע להעסקת עובדים במדינה צריכות להיות באחריות הכנסת והממשלה בשיתוף ההסתדרות, ולא שהיא תכתיב כפי שהיא רוצה לראות את הדברים", לדבריו.