מחאת העובדים הסוציאליים: במספר מוקדים ברחבי הארץ נערכות הבוקר הפגנות מחאה של העובדים הסוציאליים בדרישה לשפר את תנאי שכרם.
כאן בחדשות 2 באינטרנט העברנו בשידור חי את צעדת עובדי הרווחה בבאר שבע, שהניפו שלטים והשמיעו קריאות בעד שיפור תנאי העסקתם. הצעדה בבאר שבע יצאה הבוקר מרחבת מרכז המורים אל בניין קריית הממשלה בעיר, שם נערכה הפגנה בתום הצעדה.
מול המפגינים נעמד ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ וקרא להם: "אנו תומכים במאבקכם הצודק!". בין הצועדים נמנה גם אהרון, סטודנט לתואר שני בעבודה סוציאלית שסיפר לחדשות 2 באינטרנט כי "גם אני וגם אשתי סטודנטים לעבודה סוציאלית", אמר, "לא ייתכן שאאלץ לעבוד בשלוש משרות על מנת שנוכל להתפרנס בכבוד", דברי הסטודנט.
בנוסף, סיפרה לחדשות 2 באינטרנט עובדת סוציאלית בעלת ותק של 40 שנה כי "למרות השכר הזעום, אני ממשיכה לקרוא לאנשים לעבוד במקצוע", והוסיפה, "מדובר במקצוע חשוב עם שליחות, למרות הקשיים", דברי העובדת הסוציאלית.
עם פתיחת השביתה הבוקר, כ-10,000 עובדים לא הגיעו ללשכותיהם, ומאיימים להמשיך את השביתה עד להודעה חדשה.
מי שובת?
החל מהבוקר יפתחו בשביתה כ-10,000 עובדים סוציאליים במגזר הציבורי. על פי הערכות, קיים חשש שבשל השביתה לא יוגשו תסקירים על ידי קציני מבחן - דבר העלול להביא אף לשחרורם של עבריינים.
הגופים השובתים: כל לשכות הרווחה ברחבי הארץ, העובדים הסוציאליים בבתי החולים, בבתי החולים לחולי נפש, בקופות החולים, במשרד הבריאות ובמוסדות לבריאות הנפש. עובדים סוציאליים ישבתו גם באגף השיקום במשרד הביטחון, קציני מבחן לנוער ומבוגרים, חוקרי ילדים, פקידי סעד, עובדים סוציאליים בבתי אבות "משען", עובדים סוציאליים בפנימיות של אגף חסות הנוער, עובדים סוציאליים בעמותה לבריאות הציבור וגם במרכזי קשר למפגש הורים עם ילדיהם.
בנוסף, צפויים עובדים סוציאליים לשבות במרכזים לטיפול באלימות במשפחה, בעמותות המספקות שירותים לרשויות מקומיות ולמוסדות חינוך. עובדים סוציאליים בפנימיות של המחלקה להתיישבות במשרד החינוך ישבתו אף הם.
מי לא שובת?
עובדים סוציאליים בעמותות פרטיות, שמספרם מוערך בכ-6,000 עובדים, לא צפויים להצטרף לשביתה.
מה דורשים העובדים הסוציאליים?
עובד סוציאלי חדש מרוויח בממוצע 4,183 שקלים בחודש, בעוד שעובד סוציאלי בעל 15 שנות ותק מרוויח בממוצע 5,279 שקלים בחודש. העובדים מבקשים העלאה של 30% בשכרם, וכן תוספת שכר על שעות כוננות מעבר לשעות העבודה הקיימות.
מה מוכן האוצר לתת?
האוצר מסכים בשלב זה להעלות את שכרם ב-14.25% בלבד, ומוכן לשקול את נושא שעות הכוננות.
בתגובה לדרישות העובדים הסוציאליים, טוענים במשרד האוצר כי שכרם הממוצע בפועל הוא סביר ואף גבוה מהשכר הממוצע במשק. נציגי המשרד קוראים לעובדים לקבל את התוספת שמקבל המגזר הציבורי, ואף הבטיחו להעניק תוספת נוספת בשכר לחוקרי ילדים ותפקידי עובדים סוציאליים נבחרים, בהתאם לצורך המקצועי שהועלה על ידי משרד הרווחה.
מי יפגע מהשביתה?
מאות אלפי מטופלים של שירותי הרווחה צפויים להיפגע. בין היתר, הורים גרושים לא יוכלו לפגשו את ילדיהם במרכזי הקשר, לא יוכנו תוכניות סיעוד לקשישים וכן לא יטופלו נשים הסובלות מאלימות, נערות במצוקה וילדים בסיכון. במערכת הבריאות לא יתקיימו ועדות להפסקות הריון, לא יתקיימו ועדות פסיכיאטריות לילדים ולנוער ולא ישוחררו חולים פסיכיאטריים.
מהי עמדת משרד הרווחה?
שר הרווחה והתקשורת משה כחלון התייחס אמש בתכנית "פגוש את העיתונות" לשביתה המתוכננת, ואמר כי להערכתו היא תימשך כנראה רק "יומיים שלושה". כחלון הוסיף כי משכורת של 5,000 שקלים לעובד סוציאלי היא "לא סבירה" וכי העובדים יכולים לסמוך עליו ועל משרד האוצר שיסיימו את הסכסוך.