המחאה נגד מסתנני העבודה מאפריקה הגיעה גם לשדרות. עשרות בעלי עסקים ואלפי תושבים בעיר, חתמו על עצומה הקוראת שלא לתת שירות למסתננים ולא להעסיק אותם.
"הם לא משתלבים בחברה המתקדמת שלנו וזו בעיה", אמר לירון עמר בעל קיוסק במרכז המסחרי בעיר. "הם באים בלילה, שיכורים, עם רצח בעיניים ומאיימים עלינו. עם כל הכבוד למשטרה, היא עושה את העבודה אבל היא לא מצליחה לפתור את הבעיה".
עמר מדגיש כי מבחינתו, ממש לא מדובר בגזענות. "אני רוצה לראות בעל עסק מכובד בת"א שיושבים לו 30 כאלה מתחת למשרד, אם הוא מקבל את זה יפה". אליו הצטרף אלרז עזרן, בעל מסעדה מקומית. "התושבים הסכימו לכך, ואנחנו לא ניתן להם שירות", אמר.
800 מסתננים בעיר
בשדרות נמצאים היום 800 מסתננים, כאשר התושבים בעיר טוענים כי באחרונה התגברו מקרי האלימות בהם היו מעורבים נתינים זרים. במשטרה אגב, לא מאשרים את הנתון הזה היום. "להכין מסמך שלא לתת להם שירות זה גזעני, אם יש אלימות צריך לטפל בה נקודתית", אמרה שירלי סיידלר, סטודנטית ממכללת ספיר המתנגדת לעצומה.
בתגובה ליוזמה הזו של בעלי העסקים אמר ראש העירייה דוד בוסקילה: "טיפול במסתנני העבודה הוא באחריות ממשלת ישראל. העירייה מוכנה בכל עת להיות שותפה לכל הצעה שתעלה מצד אותם בעלי עסקים בעיר במסגרת החוק". בקרוב, צפויים התושבים לצאת בהפגנות גדולות כנגד המסתננים, ובמידה שהבעיה לא תיפתר לשביעות רצונם - תתרחב המחאה.
עיריית חיפה נגד המסתננים: "נקנוס מעסיקים"
למרות שמספר הזרים בחיפה עומד על כמה מאות, בעירייה החלו בפעולות מנע לקראת הגעתם של מסתננים נוספים. כתבנו יוסי מזרחי מוסר שבמכתב שנשלח לעסקים בעיר הובהר באופן חד משמעי לבעלי העסקים כי אם במקום ייתפסו עובדים זרים שלא ברישיון - הם עלולים להיקנס ואף להסתכן בסגירת העסק.
העירייה החליטה לנקוט בצעד החריג על רקע המחאה נגד זרים שעלתה לכותרות בשבועות האחרונים. ובשל כך החלה בשבועות האחרונים בפעולות בקרב העסקים. "ממידע שהגיע למשרדינו עולה כי הנכם מעסיקים עובדים זרים, ככל הידוע לנו, ללא אשרות עבודה כחוק. הנכם נדרשים לפעול לאלתר להפסקת פעילות עובדים אלה", נכתב.