לרגל שבוע הספר חוזרת ועולה השאלה - האם המשווקים יספקו חבל הצלה לסופרים שמרווחים שקל וחצי בלבד על כל ספר שנמכר בישראל?
איריס בראל, מנכ"לית סטימצקי הציגה הערב בתכנית "פגוש את העיתונות", את הפתרון שלה למשבר הסופרים. "יש מדינות שהעבירו חוק שמבטיח זכות קיום לסופרים ולמו"לים, ויש מדינות שחתמו על אמנה", מסבירה בראל וקוראת לחתימת אמנה דומה בישראל".
לדבריה, "האמנה באה ואומרת שבספרות מקור, תיחתם אמנה בין הרשתות שאומרת ספר לא צריך לעלות 100 שקלים. אפשר להוריד את מחיר הספר להרבה פחות, הסופרים ירוויחו בין 8% ל-10%, מהמחיר המוטבע על הספר המופחת. ואנחנו 2 הרשתות נחתום ונתחייב שבמשך שישה חודשים שמיום שיצא ספר בספרות המקור אנחנו לא נעשה עליו מבצעים".
בתגובה אמר אבי שומר, מנכ"ל צומת ספרים: "אפשר להעביר בחקיקה חוק תגמולים לסופרים, ואני הראשון שאתמוך בחוק כזה". לדבריו, ברגע שתחתם אמנה המגנה על מחיר היצירות של הסופרים הישראלים יעבור קהל הקוראים לקנות מספרים מתורגמים.
בנוסף התייחס שומר להתבטאויות האחרונות של הסופר יורם קניוק. "הסופר הוותיק הזה שמדבר כל הזמן מכר אצלי מספרו החדש והאחרון למעלה מ-15 אלף ספרים בלי מבצע. אנחנו העברנו להוצאת הסופרים למעלה מחצי מיליון שקל . אז לא יכול להיות שהוא מקבל שקל, שקל וחצי. זה נחמד לבוא ולומר את זה מעל כל במה, אבל זאת לא האמת".
בראל טוענת בתגובה כי לא תוכל להוריד את המחירים לבדה: "אני עסק כלכלי. אני לא יכולה להרשות לעצמי שבחנות ממול ימכרו ספר במחיר שהוא בשקל כמו עגבניה". שומר טוען מנגד: "תמיד תהיה תרבות ותמיד יכתבו ספרים זה לא קשור בכלל למחיר. תמיד הסופרים בכו שעשקו אותם. הסופרים המצליחים יודעים לבוא עם סוכנים ועורכי דין ולקבל את מה שמגיע להם".