הלילה בשעה 2 לפנות בוקר עברה מדינת ישראל לשעון חורף והמחוגים הוזזו שעה אחת לאחור, לשעה 1 בלילה, זאת בתום מחלוקת ציבורית נוקבת. הוויכוח הזה החל עוד בתקופת המנדט, אבל נדמה שהשנה נשבר שיא בסכסוך הפנים-ישראלי שכל כולו מסתכם בשעה אחת בלבד.
פרופסור דן זכאי , יו"ר הסתדרות הפסיכולוגים מסביר על ההשפעה של הזזת השעון על הנפש. " בני אדם פועלים טוב ביותר כשהם מותאמים לסביבתם הפיסיקלית הטבעית. כל יצור מתאים עצמו לסביבתו והוא מושפע מהאור הטבעי המשפיע על בלוטת האצטרובל במוח המפרישה הורמון המשפיע על ההתנהגות שלנו".
"בשעות האור הטבעי אנו פועלים ביתר אופטימליות ומצב הרוח שלנו טוב יותר", הוסיף פרופסור זכאי, "במדינות חשוכות יש יותר דיכאונות ושיעור גבוהה יותר של התאבדויות אך אין לנו מה לדאוג מההשפעה של איבוד שעת אור אחת".
השעון הוזז למרות העצומה
הלילה הגיע לקיצו שעון הקיץ בניגוד לרצונם של כמעט רבע מיליון ישראלים, שחתמו על עצומה חברתית שקוראת להתעלם מהזזת המחוגים ולהמשיך לנהוג לפי שעון הקיץ. "אני לא מתכוון להזיז את השעון", אמר שלשום נועם פלד, מיוזמי העצומה. "אני יודע שיש עוד רבים כמוני, ואפילו איגוד לשכות המסחר הצטרף ליוזמה והמליץ לעסקים ולמפעלים להמשיך בשעון הקיץ".
עד כה, במהלך השנים, הצליחו המפלגות הדתיות להביא לסיומו של שעון הקיץ לפני צום יום כיפור. השנה המחאה הרחבה פרצה סדק ראשון בעמדה המסורתית. "יש כל מיני רעיונות", אומר שר הפנים אלי ישי. "שביום כיפור יהיה שעון חורף ושבוע לאחר מכן שעון הקיץ יחזור בחזרה, הכל אפשר לשקול".
40 מיליון שקל הולכים לפח
שעון הקיץ מייצר חיסכון כלכלי עצום למשק, ואפילו מצמצם את תאונות הדרכים רק בשל העובדה הפעוטה שיש יותר שעות אור בהן נוהגים. לו היה שעון הקיץ מסתיים בישראל בעוד כחודשיים, כמו באירופה או ארה"ב, היו נחסכים למשק כ-40 מיליון שקלים. אבל חוק הוא חוק, והוויכוחים יתחדשו ודאי לקראת חזרתו של שעון הקיץ, באפריל הקרוב.
שעון הקיץ סיים הלילה את "כהונתו", לאחר 170 ימים. הוא ישוב אלינו ב-1 באפריל 2011, וצפוי להימשך 185 ימים, עד ה-2 באוקטובר 2011.