הניסיון להצית מחדש את אש המאבק החברתי של הקיץ הקודם נתקל בקשיים: מובילת מחאת האוהלים בשדרות רוטשילד דפני ליף, נעצרה בצהריים כשניסתה להקים מאהל במקום יחד עם מאות פעילים נוספים. פקחי עיריית תל אביב שהגיעו לשדרה ניסו לפרק את המאהל בכל פעם שהפעילים החלו לבנות אותו.
יחד עם ליף, נעצרו עוד מספר פעילים בחשד שתקפו את הפקחים שהגיעו למקום, וניסו לחסום חלק מקטע הכביש בשדרות רוטשילד לתנועת כלי רכב.
"יוקר המחייה עדיין מפרק משפחות"
במהלך ההפגנה, הסבירה מובילת המאבק מדוע החליטה לחזור לשדרה. "זה לא ששום דבר לא השתנה, אבל גודל הזעקה לא קיבל מענה הולם", ציינה ליף והוסיפה: "אנשים ממשיכים לקרוס תחת הנטל הכלכלי, המחירים עדיין גבוהים ועדיין מפריטים כאן שירותים ציבוריים. יוקר המחייה מפרק משפחות ושומר אנשים במעגל העוני, לכן צריך למחות בכל דרך שאפשר - רק שבישראל חופש הביטוי מוגבל ואפילו שלטים אסור לתלות".
"באנו להקים כאן אוהלים כי עיריית ת"א לא קובעת כלום", אמר הפעיל החברתי תמיר חג'ג'. "אני אישית מקים אוהל בתחילת יולי בכיכר רבין באישורה של העירייה. אנחנו נמשיך להיאבק, ללא אלימות, על זכותנו למחות כנגד הממשלה וכנגד עיריית ת"א, סיכם.
ממשטרת ישראל נמסר, כי במהלך השבוע האחרון הגיעה דפני ליף לתחנת המשטרה והודיעה על כוונתה להקים מאהל, אך ההפגנה לא קיבלה את האישורים הנדרשים, ולכן ההפגנה שהתקיימה היום אינה חוקית. במשטרה סבורים כי המפגינים ביקשו לעורר פרובוקציה במעשיהם.
עיריית ת"א: לא נאפשר הקמת אוהלים בשדרה
הפעילים התעמתו עם פקחי הסיירת הירוקה של עיריית ת"א, שניסו לטענתם לפרק ולהרוס את האוהלים - על אף שלא הוצבו על הקרקע.
בתגובה לטענות מסרה העירייה: "עיריית תל-אביב-יפו מאפשרת שימוש במרחב הציבורי לצורך קיום הפגנות ורואה במחאה החברתית אקט לגיטימי וצודק. עם זאת, המרחב הציבורי נועד לשימוש כלל הציבור והעירייה אמונה על עריכת איזון בין הזכות למחאה לבין שמירת הסדר הציבורי ודאגה לצרכי תושביה".
עוד נמסר, כי "העירייה כבר הודיעה שלא תאפשר השנה הקמת אוהלים בשדרות רוטשילד. זאת לנוכח הקשיים והמטרדים עימם נאלצו להתמודד התושבים בשנה שעברה, דבר שאף הוכר על ידי בית המשפט, כשגיבה את מדיניות העירייה בנושא. כל בקשה אחרת לשימוש במרחב הציבורי לצרכי מחאה נשקלת לגופה, ורבות מהבקשות נענות בחיוב".