במשטרה, במשרד התמ"ת ובמפעל הזיקוק באשדוד ממשיכים לחקור את הנסיבות שהובילו למותם של מיכאל בליאכוב, בן 37 ואב לשני ילדים, וטל משה, תושב העיר בן 36 בתאונת עבודה הבוקר במפעל. השניים שעבדו כטכנאים בבית הזיקוק, הוזעקו לתיקון תקלה כשהם אינם חובשים מסכות הגנה, ונחשפו לדליפת גז רעיל שגרם למותם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
צוותי ההצלה שהגיעו למקום כדי לחלץ את הטכנאים, סיפרו שעוכבו דקות ארוכות בשערי המפעל, זמן יקר שאולי היה בכוחו לשנות את התוצאות הטרגיות. גם עובדי המפעל העידו כי במשך זמן רב לא ידעו היכן חבריהם ומה מצבם.
במפעל מסבירים כי כוחות ההצלה עוכבו בשל נוהלי החירום הנהוגים במפעל, בשל רגישותו. רשף ציון אזולאי מתחנת הכיבוי באשדוד, שהגיע למקום, סיפר כי בית הזיקוק הוא מפעל ביטחוני, ולכן נוהלי החירום מעכבים כניסתם של גורמים חיצוניים. "אין ספק שלוקח זמן. אמור לקחת זמן להיכנס פנימה, כדי לדעת מי נמצא בזירה", אמר.
בני המשפחות המומים: "צריכה להיות בטיחות בעסק"
בני משפחת בליאכוב נותרו המומים מגרסת הגורמים הרשמיים, וטוענים כי מדובר במחדל. "אם שולחים צוות לפתוח ברז ולנקז נוזלים ממיכל גז, צריכה להיות בטיחות בעסק", אמר חותנו של בליאכוב. בת משפחה נוספת סיפרה שכוחות הכיבוי שהגיעו למפעל לחלץ את יקירם, אמרו לה שטיפול בתקלה כזו מצריך שימוש במסכה, שהיא כבדה ורצינית ממסכת אב"כ רגילה.
במשרד התמ"ת והנהלת בתי הזיקוק פתחו בחקירת תאונת העבודה הטרגית. מחקירה ראשונית עולה, שהעובדים לא היו זקוקים למיגון מיוחד בטיפול בתקלה מסוג זה, וכי העיכוב של כוחות ההצלה בכניסה מופיע בנהלי החירום שמחייבים עיכוב ומניעת כניסה למפעל.