ילדי מגדל העמק יודעים היטב שזו היא הבריכה היחידה בעיר, בריכת הסולטן. בעל הזיכיון להפעלתה בשנים האחרונות, אלי בקסיס - איש עסקים, וגם סגן ראש העיר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חמש שנים חלפו מאז הפך הקבלן ואיש הליכוד בקסיס לסגן ראש העיר. מכונית הפאר שלו עברה לכניסה לעירייה וכבר אז הוא הצהיר כי "במהלך תקופת ההתקשרות בעניין הבריכה לא אעסוק בתוקף תפקידי במועצה בכל עניין הנוגע להתקשרות".
ובאמת בשנה שעברה, חודש וחצי לפני פתיחת עונת הרחצה, פנה בקסיס לעירייה והודיע על סדקים בקרקעית הבריכה. סגן ראש העיר אמר בדיון - "אני על תקן מפעיל. מבחינתי אני אמור להחזיק את הבריכה במצב תקין. זה לא אומר שאם יש נזקים לא סבירים אני צריך לתקן. יש שתי אלטרנטיבות: שהעירייה תתקן בעצמה בעלות של שש מאות אלף שקלים. אך אני מעריך שאם אבצע בעצמי אוכל להוזיל את זה לעלות של 400 אלף שקלים, עליהם אני מבקש החזר מהעירייה".
אלי ברדה, ראש העיר, לא הורה לצאת למכרז פומבי, גם לא למכרז סגור, ולא הודיע לחברי המועצה - אלא ביקש מסגנו בקסיס, הפעם בכובעו כקבלן, לתקן את הבריכה בעצמו והעירייה תשלם את המחיר. הגזבר מודה כי העירייה הוציאה 500 אלף שקלים לא כולל מע"מ לטובת תיקון הסדקים בבריכה, צ'ק שהעבירה העירייה של אלי ברדה לסגנו מבריכת הסולטן.
בעלי מקצוע אומרים: הסכום ששילמה העירייה לסגנה מופרז
אז שאלנו בעלי מקצוע. כולם העריכו שהסכום ששילמה העירייה לסגנה מופרז. וזה לא הכל. במהלך התחקיר איתרנו את החוזה המקורי בין בקסיס לעירייה שם נכתב בפירוש כי "על המפעיל לתקן על חשבונו והוצאותיו כל פגם, נזק או קלקול שייגרמו מסיבה שהיא בבריכה או בחלק ממנה". בתרגום לעברית ייתכן שהעירייה כלל לא צריכה לממן את התיקון.
"הביאו הצעת מחיר של העירייה על סכום של 900 ומשהו אלף שקל. זה מגובה במסמכים", הסביר בקסיס את גרסתו לחדשות 2, "כששמעתי את הסכום הזה, מה לעשות שאני קבלן, אמרתי חבר'ה, הסכום נשמע לי הזוי ומוגזם. בוא נעשה את זה בצורה יותר מכובדת. יותר זולה". "אתה יודע מה זה להחזיק בריכת שחייה? אתה יודע מה זה להחליף מגוף בבריכת שחיה?", הוא הוסיף ושאל אותנו.
בשבוע שעבר הוגשה גם תלונה ביאח"ה. אולי השוטרים יצליחו להבדיל בין בקסיס הבכיר בערייה לבקסיס איש העסקים שמרוויח ממנה.
תגובת עיריית מגדל העמק: "צוות של בכירי העירייה טיפלו בנושא הבריכה בזהירות וברגישות המתבקשת, וכל צעד בוצע תוך קבלת חוות דעת משפטיות והנדסיות. על פי ההסכם בין העירייה וחברת 'בריכת הסולטן', הנזק המדובר הינו באחריות של בעל הנכס, דהיינו העירייה. חוות דעת משפטיות התירו לבצע את העבודה ללא מכרז. בקסיס היה רשאי להופיע לישיבה בנושא הבריכה ולדווח על הנזקים".