לפני חודש עזבה מייגן טרנר את הבית בארקנסו שבארה"ב, נפרדה מהמשפחה והחברים, עלתה על מטוס של ארגון "נפש בנפש" והקרן הקיימת לישראל והגיעה לבאר שבע - כדי לעשות "עלייה". מלבד קשיי ההסתגלות שעובר כל עולה חדש, נאלצה מייגן, סטודנטית בת 26 לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון, להתמודד גם עם ההסלמה בדרום והירי הבלתי פוסק מצד עזה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"המילים הראשונות שלמדתי בעברית היו 'צבע אדום', 'ממ"ד', 'עמוד ענן' ו'כיפת ברזל'", צוחקת מייגן. "מזה, פחות או יותר, מורכב אוצר המילים שלי".
את המטח האינטנסיבי הראשון לעבר בירת הדרום, מודה מייגן, היא לא תשכח: "זה היה אחד הרגעים הגרועים בחיי. הייתי מחוץ לבית החולים סורוקה כשהאזעקה נשמעה וממש פחדתי. רצתי מבולבלת לעבר הכניסה ואמרתי למאבטח: 'Welcome to Israel' - הוא חייך אליי במבוכה".
"גאים בי שאני ישראלית"
מאז הקפידה מייגן להיצמד לממ"ד ומיעטה לצאת מהבית. "נכנסתי למרחב המוגן עם הכלב שלי, סגרתי את החלון וישבתי שם. את הזמן העברתי בעיקר בשיחות עם חברים מהבית והאולפן. זו הדרך היחידה להישאר רגועה", היא מסבירה.
במקביל נרתמת מייגן לטובת ההסברה הישראלית. "זו המשימה שלנו. אני מעדכנת על כמעט כל אזעקה בפייסבוק ומעלה תמונות ואנשים שלא גרים כאן נדהמים שזו המציאות", היא מספרת, "אני מעין שגרירה וצריכה להם להסביר את ההבדלים בינינו לבין החמאס. כששואלים אותי למה בצד הפלסטיני יש הרבה יותר נפגעים, אני עונה להם שאותנו דואגים למגן ולתדרך איך להתגונן, ואילו החמאס יורה מתוך אוכלוסייה אזרחית ומשתמש בתושבי עזה".
למרות הלחץ וחוסר האונים, אין למייגן מחשבות לעזוב. "זה לא עוצר אותי", היא מדגישה, "אני חושבת שמי שציוני, שאוהב את ישראל ובא לכאן לבנות חיים, צריך לאהוב המדינה גם עם הדברים הרעים וברגעים הקשים". מייגן הגיעה לארץ בסיוע ארגון "נפש בנפש" והקרן הקיימת לישראל.
גם בני משפחתה וחבריה המודאגים בארה"ב שדואגים להתעדכן בשלומה לא מנסים לשכנע אותה לשוב. "הם מאוד תומכים בי", מדגישה מייגן, הם גאים בי שאני ישראלית עכשיו".
בעקבות המצב הכינו ב"נפש בנפש" תכנית שנועדה לסייע לעולי הארגון בדרום, וכוללת מתן מידע חשוב וחיוני ודרישה לשלומם. הארגון גם מסייע בהכוונה למרכזי טראומה, פיקוד העורף ולקו החם של "נפש בנפש" הפועל 24 שעות ביממה, ומציע סיוע לעולים המעוניינים במעבר זמני, בין אם מדובר בחיבור עם משפחה מארחת ובין אם מדובר בסיוע כלכלי במעבר עצמו.