רונה רמון השתתפה היום במושב הפתיחה של כנס החלל הבין-לאומי על שם אילן רמון של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע ומכון פישר, שנערך בסימן עשור לאסון המעבורת "קולומביה", בו נהרג בעלה יחד עם שישה אנשי צוות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"עשר שנים חלפו ובדרך לכאן שאלו אותי "מה שלומי" וכבר עשר שנים שהשאלה הזו היא שאלה מורכבת ולא פשוטה. היום אני יכולה להגיד שאני גאה. עשר שנים אחרי שהמספר עגול, אחרי תהפוכות בחיינו הפרטיים אני יכולה להגיד שהבוקר וכל השבוע אני גאה", אמרה רונה.
"שאלו אותי היום גם מה המורשת של אילן, והדבר הראשון שעלה לי לראש זה החיוך שלו - הוא בעיני המורשת הגדולה ביותר. עשר שנים אחרי אני גאה כי אצלנו ביחד עם שותפים אנחנו מרגישים השפעה, חינוך ומורשת. אני גאה יותר מהכל על השינויים שאנו מצליחים ליצור אצל הנוער והילדים בפרויקטים של הקרן והמשרד. גם אצלי בבית אנחנו גאים בדרך ובהתמודדות ורוצים להקרין ולהמשיך לכל החברה הישראלית".
בכנס לקח חלק גם ראש נאס"א צ'רלס בולדן. "הצוות של ה"קולומביה" הביאו לנו שלום ושלמות גם אם הם לא עימנו פיזית. בשבוע האחרון פגשתי הרבה צעירים בישראל ואני רואה בפניהם את אילן רמון, עם התלהבות ונחישות ללכת בדרכו. הם דיברו על תקווה ועל שלום ועל שלמות. בחלק הזה של העולם שצריך להיזכר שיש תקווה, אני ראיתי בפניהם את התקווה", אמר בולדן.
"עולם ללא גבולות"
"העולם שאילן והצוות ראו מהחלל זה עולם ללא גבולות וקונפליקטים", הוסיף ראש נאס"א. "הוא בטח חשב - למה אי אפשר לעשות יותר כדי להביא שלום, כדי לעבוד ביחד למען האנושות, כפי שהוא עשה על ה"קולומביה" וכפי שעושים היום בתחנת החלל הבינלאומית. רמון היה חוקר גדול ואדם גדול".
שר המדע והטכנולוגיה פרופ' דניאל הרשקוביץ, התייחס לתרומת חקר החלל לרווחת האנושות. "הוא נותן דחיפה למחקר המדעי בתחומי התקשוב והמידע, אקולוגיה, חקלאות ועוד", הדגיש השר וסיפר כי מדינת ישראל החלה ליישם את תכנית החלל הלאומית, וכי בשנה האחרונה התקציב השנתי של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע גדל פי 20.