מצעד התירוצים של מי שחונה בחניית נכים הוא יצירתי ומעניין במיוחד. מאנשים שאכפת להם לאלה שממהרים לראיונות עבודה או עצרו רגע לאכול - ההסברים שונים ומשונים. אבל בזמן שיש מתרצים, נגזלת מהנכים אחת מזכויותיהם הבסיסיות והחיוניות כל כך לקיום חיים סדירים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עמותת אור ירוק לשינוי תרבות הנהיגה מבקשת לשנות גם את תרבות החנייה, בעיקר בכל מה שקשור למקומות חנייה לנכים. נציג שלה יצא לשאול את הנהג הישראלי - מדוע הוא מצפצף על החוק?. "אני לא מחנה, אני באוטו", אחד מהם ניסה להסביר לדוגמה, "אתה שואל אותי כי אתה רוצה להציק לי, עבר עלי יום מאוד קשה". לכולם היו תירוצים. חלקם היו ממש יצירתיים. "היה איתי נכה באוטו ואני יוצא", היה ההסבר של עוד אחד מהם.
צריך להתלוות לעליזה ערבה, נכה המרותקת לכסא גלגלים ממונע, כדי להבין כמה מקום חניה הוא קריטי עבורה. "אני מגיעה עכשיו לקופת חולים, יש לי תור", סיפרה ערבה לחדשות 2, "כל חניות הנכים מלאות. יש לי רכב ואן, שצריך להוריד מעלית. גם שבוע שעבר ביטלתי תור כי לא הצלחתי לרדת, מפני שחניית הנכים תפוסה".
לבייש את האנשים שתופסים חנייה לנכים"
גם בסופר כל מקומות החנייה תפוסים, וערבה נאלצת לחנות רחוק ולפלס את הדרך בין מכוניות נוסעות. "עם יד קשה, קנס קשה", מציע היום שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק, "צריך לבייש את אותם אנשים, שתופסים את מקומם של הנכים ומרחיקים אותם מאיתנו".
"אני מדמה את הרכב לרגליים שלי", הוסיפה ערבה, "הוא עוזר לי להגיע ממקום למקום, וליצור חיים חברתיים, עבודה , תעסוקה. אחרת אנחנו סגורים בבית".
לכלי רכב גדולים עם מעלון, זקוק הנכה למרחב חניה מיוחד, וכך לעיתים גם כשיש חנייה פנויה, עליזה אינה יכולה לרדת בבטחה למדרכה, ונאלצת לסכן את עצמה. עם קצת תשומת לב ומודעות - גם הנכים יוכלו לצאת מהבית.