סוגיית היעדר המיגון בפזורה הבדואית עלתה לכותרות, כשבוע לאחר תחילת מבצע "צוק איתן", לאחר שרקטה שהתפוצצה סמוך לדימונה גרמה למותו של אלוג' עודה, תושב בפזורה בן 30. כעת, לאחר שירי הרקטות נפסק עקב הפסקת האש, הגיעו המיגוניות הראשונות לפזורה - רק בזכות תרומה של השגרירות הנוצרית הבינלאומית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תושבי אום ב'טין, דרומית לבאר שבע, קידמו בברכה את פני המשאית שנשאה עמה שתי מיגוניות קטנות לרווחת התושבים. "נכון שמדובר במעט, אבל אנחנו רוצים לפתוח את הדלת לעוד עמותות ואנשים שעושים טוב", אמר תושב המקום, "שיילכו בדרך הזאת ויספקו לבדואים ביישובים שלהם את המיגוניות האלה".
"אנחנו חושבים שהאחריות על הביטחון של האזרחים נופלת על המדינה והיא מפקירה אותנו", הוסיף התושב. "המדינה מחויבת לביטחון אזרחיה, לא משנה אם הם בדואים או לא. כשהמדינה מזניחה את הנושא בצורה טוטאלית, היא מפקירה את אזרחיה הבדואים לסכנה הקיימת במרחב".
ניקול יודיר, מנהלת מחלקת הרווחה בשגרירות הנוצרית הבינלאומית, סיפרה כי בשנים האחרונות תרמה השגרירות כ-40 מיגוניות לאזור הדרום. "זאת מתנה מנוצרים סביב העולם שתומכים במדינת ישראל", אמרה. "הבנו שבאזורים של הבדואים לא היו מספיק מיגוניות ושאי אפשר היה לפתוח פה את המרפאה, אז תרמנו".
לפני כשלושה שבועות, לאחר פגיעת הרקטה בפזורה הבדואית, התייחס ראש העיר דימונה לעובדה כי התושבים הבדואים אינם ממוגנים. "אנחנו יודעים שתושבי הפזורה לא ממוגנים בשום צורה. זו הפעם הראשונה שיש לנו נפגעים באזור", אמר בני ביטון.