הסטודנטים רוצים להישאר בצפון - ונאבקים על עתידם: תושבי הצפון נאבקים נגד אי תקצוב תכנית "הצפון מתרחב" - וכעת גם הסטודנטים מצטרפים. מאות סטודנטים ובוגרי מכללת תל חי העלו בימים האחרונים, כאקט של מחאה, תמונות שלהם מחזיקים שלט עם סיסמת המחאה: "גם אני רוצה להישאר בגליל".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
המוחים צירפו פניות אישיות לשר האוצר וסיפרו לו על הקושי בלמצוא מקומות תעסוקה בגליל. היוזמה נולדה לאחר שבוגרי המכללה האקדמית תל-חי החליטו להתגייס למאבק ולהשמיע את קולם.
אורי טל, בוגרת המכללה, שנשארה בגליל ועובדת היום בשתי משרות חלקיות, החליטה להרים את הכפפה ויזמה את מחאת הרשת. "המטרה היא להראות שיש כאן בוגרים של המכללה מכל הארץ שרוצים להישאר", אמרה. "מבחינתנו זהו מאבק משותף על העתיד שלנו כאן בגליל, על מנת למנוע את ההגירה השלילית של רבים מחברינו שעוזבים את הצפון בגלל היעדר תעסוקה".
המחאה התפשטה - וגופים רבים נוספים כמו מכינות קדם צבאיות, קבוצות נוער ותנועת הצופים הצטרפו למאבק. בתחילת השבוע, שלחה אגודת הסטודנטים של מכללת תל חי מכתב לשר האוצר וביקשה ממנו לעמוד בהבטחות , כדי לאפשר לאלפי הסטודנטים להמשיך ולהישאר בגליל אחרי הלימודים.
לפי סקר אחרון שנערך, 77% מהסטודנטים רצו להישאר באזור - אך עזבו בשל היעדר מקומות תעסוקה. על פי נתוני המכללה האקדמית תל חי, 80% מהבוגרים מצהירים שהם מעוניינים להישאר בגליל אחרי סיום התואר, אך בפועל פחות מ-10% עושים זאת בשל הקושי בלמצוא עבודה התואמת את מקצועם.
ביום ראשון תעלה לוועדת שרים הצעת חוק אותה יזם ח"כ אראל מרגלית, שמבקשת לקדם תמריצים מרחיקי לכת לחברות הייטק שיעברו לצפון. עם זאת נוכח העובדה כי הוגשה על ידי נציגים מהאופוזיציה סיכוייה להתקבל קלושים.