ראשי המועצות הדתיות מקבלים העלאה דרמטית בשכרם - עליה שיכולה לעורר קנאה אצל שאר עובדי המגזר הציבורי. מי שעומד מאחורי המהלך הוא יו"ר ש"ס, השר אריה דרעי, שמפלגתו שולטת גם במשרד לשירותי דת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההחלטה עובדי מועצות קטנות יזכו לעלייה של 53% בשכרם מ-6,000 שקלים ל-9,200 שקלים בחודש. עובדי המועצות הגדולות יזכו לעלייה של 20% מ-18,900 שקלים ל-22,700 שקלים בחודש.
מדובר בקבוצה של 131 עובדים בסך הכול. לפי נתוני "נאמני תורה ועבודה", יותר מחצי מהם לא נבחרו על פי הוועדה אלא במינוי ישיר של שר הדתות מש"ס. כלומר, מההטבה הזאת תהנה קבוצה מצומצמת שממונה ישירות ע"י דרג פוליטי.
גורמים שהיו מעורבים במו"מ, שנמשך ארבעה חודשים מאחורי הקלעים, מספרים שדרעי דרש בתחילה להכפיל ולשלש את שכרם של ראשי המועצות דתיות - גופים שעלו לאחרונה לכותרות בהקשר של מנהל לא תקין.
מהמשרד לשירותי דת נמסר: "המשרד גאה על המהלך שבמסגרתו תוקן עיוות רב שנים. ראשי המועצות הדתיות, שמתמודדים עם נושאים מורכבים ונדרשים לתנאי סף גבוהים, קיבלו עד היום שכר נמוך ביותר לפי כל קנה מידה והגיע המועד לתיקון המעוות".
ממשרד האוצר נמסר: "שכרם של ראשי המועצות הדתיות לא עודכן מאז 2011. לאור דרישת השר לשירותי דת, הגענו להסכמה על מתווה העלאה שיורכב מהגדלת אחוזי המשרה במועצות הדתיות הקטנות ל-100%, וכן תוספת בהתאם למדד. העדכון יעשה בשלוש פעימות במהלך 2017-2018".
תגובת נאמני תורה ועבודה: "אנו בעד שיפור התנאים של מי שאמון על ניהול המועצה הדתית. אך המהלך נעשה במנותק מהמציאות הבעייתית עד מאוד של חוסר פיקוח על הנעשה במועצות מטעם הציבור. הדעת איננה סובלת שיפור תנאים ללא דרישת התייעלות, ואין זה סביר להחליט על העלאת שכר כשברוב המועצות הדתיות מדובר באנשים שממונים פוליטית על ידי השר לשירותי דת ולא חייבים בדין וחשבון לציבור צרכני השירותים. זוהי יריקה בפרצופו של ציבור צרכני וצרכניות הדת, וחבל שבמקום לשפר את איכות שירותי הדת ולהגביר את הפיקוח על הנעשה במועצות הדתיות, יש מי שבוחר לעסוק בשיפור תנאים לממונים פוליטיים".