היכן מתבצעות מרבית התקיפות על רקע מיני? לרגל היום הבינלאומי נגד אלימות כלפי נשים, השיקו ארגוני הסיוע לנשים ולנפגעי תקיפה מינית מפה וירטואלית בה נשים יוכלו להזין את המיקומים שבהם הוטרדו או הותקפו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת המיזם החדש, קראו ארגוני הסיוע לנפגעים ולנפגעות לסמן על גבי המפה את המקומות השונים ברחבי הארץ שבהם בוצעו התקיפות. מהמידע שהזינו גברים ונשים מקרב הציבור הרחב ניתן ללמוד כי מרבית התקיפות בוצעו באזור המרכז, בדגש על גוש דן.
אחת הנשים, שסימנה כי הוטרדה באזור הטיילת בתל אביב כתבה כי האירוע שאותה הנציחה על גבי המפה, התרחש כשהייתה בת 16 בזמן שבילתה עם חברותיה באזור. "הייתי עם חברות כשלפתע בא איש זקן וחיבק אותי מאחור", שחזרה. "הייתי המומה לא הבנתי מה קורה ולמה אף אחד לא עושה משהו. הוא שחרר את אחיזתו בי והלך, אך אחר כך ראיתי אותו שוב מסתובב לידנו ומסתכל עלי, מהלך בחופשיות כאילו הרגע דמיינתי את מה שקרה".
סיפורים דומים ולעתים אף חמורים יותר נכתבו על גבי המפה, גם באזורים אחרים בארץ, בהם גם מקומות עבודה, מרכזי תחבורה ציבורית, בחוצות הערים ובבסיסי צה"ל.
למפה המלאה לחצו כאן
רק 13% מהפונות למרכזי הסיוע מגישות תלונה
על פי נתוני מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בחמש השנים החולפות חלה עליה של 13% בפניות לקווי החירום. למרות זאת לפי הדוח השנתי של מרכזי הסיוע חלה ירידה במספר הפונות להגשת תלונה במשטרה. בשנת 2014 שיעור הפונות למרכזי הסיוע שבחרו להגיש תלונה עמד על 13% בלבד.
לרגל יום הבינלאומי נגד אלימות כלפי נשים, ביום רביעי- 25.11.15 תתקיים בכיכר רבין בתל אביב עצרת מחאה הקוראת לשים סוף לתופעה. בעצרת שתתקיים בחסות מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בתל אביב, ארגון רוח נשית ועיריית תל אביב-יפו, בהנחיית השחקנית אסי זקהיים ובהשתתפות הזמרת דקלה, יקחו חלק נשים המיייצגות את קשת החברה הישראלית.
"אלימות מינית בחברה הישראלית היא מגיפה חברתית של ממש", אמרה אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. "למרות זאת, אין עדיין התייחסות מערכתית כוללת והשקעה תקציבית מספקת כדי להתמודד עם מימדיה הנרחבים של התופעה והשלכותיה ההרסניות כלפי הנפגעות והנפגעים".
לקו חירום לנשים חייגו: 1202
לקו חירום לגברים חייגו: 1203