פרסום ראשון: קטע הכביש ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה שזכה לכינוי "ציר המוות" לאחר שגבה את חייהם של רבים בתאונות דרכים, צפוי להיסגר - כך החליטה עיריית פתח תקווה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ראש עיריית פתח תקווה, איציק ברוורמן, החליט על סגירת הציר לאחר התייעצויות שקיים עם הגורמים המקצועיים בעיר - זאת עד אשר יוסדרו הבעיות שגרמו לתאונות רבות בשנים האחרונות.
מאז התאונה שבה נהרגו שני ילדיה של מלכה חכם, יואב ויותם ז"ל, נסגר חלק אחד בכביש, אך מרביתו נותר פתוח - והמשיך לגבות חיים. חכם שמעה על ההחלטה ובירכה עליה: "כשאני שומעת את זה, אני שמחה שפעלתי בקול גדול למען העניין. בכל יום שהכביש הזה סגור נחסכים חיי אדם".
"יש לעשות בדק בית מדוע עושים זאת רק עכשיו ובאיחור כה רב, למרות שבמשרד התחבורה היו מודעים לליקויים הקטלניים של הכביש", הוסיפה חכם, שטענה כי במשרד התחבורה "נהגו באופן רשלני והם אחראים למחדל שגרם של כל כך הרבה אנשים בכביש הזה, בהם גם בניי".
שמואל אבואב, מנכ״ל עמותת אור ירוק, בירך אף הוא על המהלך ויצא נגד ההשתהות של משרד התחבורה בעניין: "המשרד היה צריך לסגור את הציר המסוכן כבר לפני זמן רב. בציר ז׳בוטינסקי ישנם ליקויי בטיחות רבים ולכן, צריך להפריד בין הולכי הרגל לבין האוטובוסים ולהפוך את הציר המרכזי לבטוח".
על פי נתוני עמותת "אור ירוק" המבוססים על נתוני הלמ"ס, ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה אירעו בין השנים 2011-2013, 38 תאונות דרכים שבהן נפגעו 51 בני אדם. בשנת 2013 לבדה אירעו 10 תאונות דרכים בציר המרכזי ובהן נפגעו 12 בני אדם. משנת 2009 נהרגו בקטע הכביש המסוכן 21 בני אדם.
בתקופה הקרובה היה צפוי להיסגר קטע נוסף לאור המשך עבודות של הרכבת הקלה במקום, אך החשש היה ששינויים נוספים ימשיכו לגרום לבלבול לתושבי העיר. אחת הסיבות שגרמו לתאונות פעם אחר פעם היו שינויים תכופים בציר וכיוון נסיעת האוטובוסים שגרם לבלבול - וגרם למחיר בנפש. "תושבי פתח תקווה סיימו לשלם בחייהם על המחדל הבלתי נתפס הזה", אמר ראש העיר לאחר קבלת ההחלטה על סגירת הציר.
בהכנת הידיעה השתתפה עמליה דואק.