בגיל 54, נשוי ועם שלושה ילדים, איליא חורי מטורעאן כועס ובעיקר מתקשה למצוא תעסוקה חדשה. עשרות שנים עבד כמנהל מתקן במפעל "פזקר", שמייצר מוצרי איטום ובידוד לשוק הבנייה והתשתית. במאי האחרון עבר תאונה ושבר את הירך ובלית ברירה היה בחופשת מחלה במשך חצי שנה. כשחזר למקום עבודתו החלו הקשיים - עד לפיטוריו. "אחרי 28 שנה מתנהגים אליך כמו לאיזה טרף", הוא אומר בכאב. "זרקו אותי כאילו לא רצו לשמוע ממני. אמרו לי שהסיבה היא מוגבלות רפואית".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כשאיליא שב לעבודה במפעל הוא שובץ מחדש כמלגזן. אלא שלטענתו, בתוך תקופה קצרה הגיע הזימון לשימוע לפני פיטורים - עוד לפני שרופא תעסוקתי בדק את יכולותיו אחרי שהחלים. כשסיפורו הגיע לנציבות שויוון לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, החליטו להגיש בשמו תביעה תקדימית בנושא לבית הדין לעבודה. מדובר באחת התביעות הראשונות שמוגשות על ידי הנציבות כשהיא עצמה התובעת בתיק של דיני עבודה.
"החברה לא מחזירה אותו לעבודה לא בתפקידו הקודם ולא בתפקיד אחר, לא מספקת לו התאמות, על מנת שיוכל לתרום לעצמו ולתרום לחברה - רק בגלל שהוא אדם עם מוגבלות ולכן התביעה", מציין אחיה קמארה, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים. "לא ייתכן שבישראל 2014 אנשים יופלו במקום עבודה רק בגלל שהם אנשים עם מוגבלות".
איליא הוסיף בייאוש: "עד היום אני קם באותו זמן של העבודה שלי. זה לא קל אחרי כל השנים שאת הלב נתת שם". בעידן המהיר של הצעירים, שוק העבודה ידוע ככזה שמגלה סלחנות רבה כלפי מי שמתבגרים בו. כעת בית הדין לעבודה יקבע האם הפיטורים הללו נעשו בניגוד לחוק ועשוי לשמש תמרור אזהרה למעסיקים אחרים.
יצוין כי התביעה מתנהלת בימים אלו בבית הדין לעבודה לאחר שבקשה שהגיש איליא למתן צו זמני להחזרתו לעבודה נמחקה בהמלצת בית הדין. מ"פזקר" נמסר בתגובה כי "אין כל קשר בין מגבלותיו הפיזיות של מר חורי לבין פיטוריו. מר חורי סירב לכל תפקיד שהוצע לו. עם שובו מחופשת מחלה הוצעו למר חורי מספר תפקידים חלופיים המתאימים ליכולותיו הפיזיים שנפגעו בשל תאונה אישית שעבר, אך לצערנו מר חורי סירב פעם אחר פעם לכל תפקיד שהוצע לו, כולל הצעה לעוזר שיסייע לו בביצוע עבודתו".