כמו זוגות צעירים רבים, גם מירי ובת זוגה חיפשו דירה להשכיר. השתיים חשבו שסוף סוף מצאו את מבוקשן, אך כשהתקשרו לבעל הדירה בלוד בכדי לבצע תיאומים אחרונים, גילו שאין לו כוונה להשכיר להן את הדירה, רק בגלל נטייתן המינית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הוא הבין שאנחנו זוג נשים, והוא אמר לבת הזוג שלי 'אני חשבתי שתמי נשואה ויש לה ילדה'", מספרת תמי. "אז היא אמרה שנכון, שיש לנו ילדה והיא הבת זוג שלי, אז הוא אמר 'אני מבין שאתם משפחה מסוג אחר, ואני לא רוצה להמשיך את המו"מ בנושא, לצערי הדירה לא רלוונטית".
בשיחה עם בעל הדירה, הוא מסביר לתמי כי הוא רואה בנטייתה המינית "חורבן", ולכן לא מוכן להשכיר לבנות הזוג את הבית. וזו לא הפעם הראשונה שהן נתקלות באפליה שכזו בגלל היותן זוג נשים. בשבוע שעבר נפגשו עם בעל דירה אחר בתיאום מתווך וכבר היו לקראת חתימה על חוזה, כשברגע האחרון המתווך נעלם ואיתו גם הסיכויים למצוא דירת מגורים.
"בעל הדירה הגיע, הציג את עצמו, והתחלנו ככה לדבר על המחיר מה הוא יכול לתת", היא מתארת. "קבענו שניפגש ביום ראשון לחתימת חוזה. יום ראשון בבוקר חייגתי אליו מספר פעמים אבל הוא לא ענה. ניסיתי לקבל תשובות, כתבתי למתווך וממש לחצתי עליו, אבל בסופו של דבר קיבלתי הודעה לקראת הערב בה הוא כתב שהוא לא רוצה להשכיר לנו את הכנס בגלל ההעדפות המיניות שלנו".
"הרגשתי מאוד לא טוב עם עצמי, הרגשתי מושפלת, שהוא נתן לי להרגיש משהו לא בסדר בי שבעצם אני הכי שלמה שיש", היא מוסיפה. "אני בסך הכל מחפשת את הפינה השקטה שלי עם הבת זוג שלי, בעיר שבה גדלתי, אני לא חושבת שאני מבקשת יותר מדי".
בחודש שעבר הודיעה המדינה לבג"ץ שהיא מתנגדת לאימוץ ילדים בידי זוגות הומואים ולסביות, החלטה שעוררה סערה אבל הציפה מחדש את הקשיים של חברי הקהילה הלהט"בית. התלאות שעוברות מירי ובת זוגה היא דוגמה נוספת, עדות שעוד רבים כמוה יכולים לספר על הקשיים שבהם הם נתקלים כמעט מדי יום.