פנקייק בטטה, קציצות קיווי ופיתות סלק – מה הסיכוי שאחד המאכלים האלה ייכנסו לתפריט שלכם – ואולי אפילו של ילדיכם? סטודנטים ממכללת תל חי מקווים שגבוה, והם אפילו מצרפים תמונות צבעוניות במטרה לשכנע אתכם לעשות זאת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שורה ארוכה של מאכלים לא שגרתיים הוצגו השבוע בכנס "חדשנות בענף המזון" של המכללה האקדמית תל חי. הסטודנטים, תלמידי שנה ג' בחוג למדעי המזון, פיתחו את חלק ממוצרי מזון המקוריים בעצמם ואת חלקם בשיתוף חברות מזון ישראליות.
הפנקייק ירקות, למשל, מורכב מ-50% בטטה או סלק, חלב, אבקת ביצים, עדשים אדומות, שמן קנולה ומעט סוכר. הוא יימכר קפוא ובתוך תבנית שמתאימה לחימום במיקרוגל, כך שרק מחממים את הבלילה במשך 60 שניות והפנקייק מוכן למאכל.
סלק ואפונה בפיתה
קציצות הפרי הן למעשה חטיף אפוי שנשמר בהקפאה. הוא מורכב מ-70% פרי: קיווי, תפוחי עץ, בטטה, בננה ופירורי לחם. פיתות הסלק מכילות קמח טף, קמח אפונה, קמח קינואה ושתי חומצות אמינו. עוד הציגו הסטודנטים כיסוני ירק שמורכבים מ-65% ירק, חטיף טפיוקה פריך בטעמים מלוח ובצל ו"קשק" - אבקה להכנת מנה מהירה מסולת, יוגורט מיובש ותוספות כמו נענע, בצל ובזיליקום.
"תעשיית המזון בארץ ובעולם עוברת בשנים האחרונה טלטלה", אומר ד"ר אופיר בנימין מהחוג למדעי המזון וממארגני הכנס. "מה שנראה בתחילה כטרנד בריאותי חולף מתברר כמודעות הולכת וגוברת של הציבור לצריכת מזון איכותי ובריא. חברות המזון מקדישות מאמצים ותקציבים רבים לפיתוח מוצרים בריאים ומזינים יותר ועושות זאת בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם האקדמיה".
במשרד הבריאות מברכים על שיתוף הפעולה הזה. "אנו עובדים הרבה מאוד על שינוי ויצירת מזון בריא", אומרת פרופ' רונית אנדוולט, ראש אגף התזונה במשרד הבריאות. "התהליכים האלה מתבצעים באמצעות שיתוף פעולה חשוב עם האקדמיה כדוגמת החוג למדעי המזון בתל חי".