השימוש באופניים חשמליים במגמת עלייה מתמדת. זה כלי ירוק, נוח, חסכוני וזול, אבל הרוכבים דוהרים על הכבישים, חותכים מכוניות מסתכנים ומסכנים, עולים על המדרכה ומסכנים גם הולכי רגל וכל זה בלי מרכיב אחד בסיסי: גם אם תרצו לרכוש ביטוח לאופניים חשמליים - תתקשו מאוד למצוא חברה שתמכור לכם אותו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מספר הנפגעים בתאונות של אופניים וקורקינטים חשמליים עולה בקצב מבהיל. ב-2016 נהרגו 10 רוכבים, לעומת 4 ב-2015. בכל יום בממוצע התאשפזו 2 רוכבים בשנה שעברה. בסך הכל נפגעו 653 רוכבים, פי 3 לעומת שנת 2014 ופי 9 לעומת 2013, מתוכם 108 היו ילדים. ועדיין, למרות מספר הנפגעים ההולך וגדל, רוב הרוכבים לא מבוטחים.
"עדיין אין לנו פתרון, אין לנו אפשרות לביטוח באופניים חשמליים", הסבירו ב"מגדל". "זה מסובך, אנחנו לא מכסים, לאופנים חשמליים אין משהו כזה היום שרלוונטי", הסבירו בביטוח ישיר. "זה משהו חדש שנכנס החשמליות, כרגע זה לא נמדד ולא יודעים איך לאכול את זה, אולי בעתיד זה ייכנס".
בחנויות שמוכרות אופניים חשמליים, המונח ביטוח אפילו לא קיים בלקסיקון: "אין דבר כזה ביטוח באופנים חשמליים", הסבירו באחת החנויות. "ביטוח אין, אף אחד לא מבטח אותך. לא חושב שיש דבר כזה. צריך לשאול סוכן ביטוח זה לא אנחנו".
בימים אלה עומדות בפני בית המשפט מספר תביעות המבקשות להכיר בנפגעי תאונות אופניים חשמליים כנפגעי תאונות דרכים ולפצות אותם.