היום (שלישי) יצויין בכנסת "יום הנגב", ביוזמת חברי הכנסת מאיר כהן וטלי פלוסקוב ובשיתוף מועצת הנגב. לקראת האירוע, מפרסם מכון המחקר של הכנסת מחקר המתייחס למספר התושבים הצפוי בנגב בשנת 2030. על פי הנתונים, בעוד כ-13 שנים יתגוררו בנגב סה"כ 1.03 מיליון תושבים, מהם 613 אלף יהודים ו-425 אלף בדואים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
נכון לשנת 2015, התגוררו בנגב 695 אלף תושבים, מהם 495 אלף יהודים ו-235 אלף בדואים. על פי הנתונים ישנה ירידה בקצב הילודה במגזר הבדואי, אך מה שיקבע את הנתונים הדמוגרפיים זה האם תהיה הסדרה שהיא המנוף לפיתוח הנגב.
בנוסף, ערכה קרן מיראז' לפיתוח הנגב סקר נוסף, ממנו עולה כי 11% מצעירי המרכז מוכנים לעבור להתגורר בנגב, 32% נוספים מוכנים לשקול זאת. כשנשאלו מה יקבע האם יעברו, איכות מגורים או איכות תעסוקה, ענו 46% כי איכות המגורים היא זאת שתקבע, ו-29% שמו את הדגש על איכות התעסוקה. 25% דירגו מגורים ותעסוקה באותה מידה.
"מה שעולה בבירור מהמחקר הזה הוא שהממשלה צריכה להשקיע יותר בנגב", אמר ח"כ מאיר כהן. "זהו האזור הגדול ביותר בארץ וצריך לאכלס אותו בקצב הרבה יותר גדול ממה שמראה המחקר. יש בנגב פוטנציאל לפתרון בעיות רבות של ישראל, בוודאי בכל הקשור לדיור. שאלת הסדרת ההתיישבות הבדואית היא שאלה קריטית ועל המדינה ליישם מתווה שיהיה מאוזן וייתן מענה ראוי לכלל תושבי הנגב, יהודים ובדואים".
"מהסקר ניתן לראות שכבר עכשיו יש נכונות של 11% מצעירי המרכז לעבור לנגב, המדינה צריכה להפנים את המסר הזה, זאת צריכה להיות תכנית העבודה של הממשלה בכל הקשור לנגב", הוסיף הח"כ.
"כמעט מדי יום אני פוגשת בנות ובני ערד לשעבר, אשר מדברים בגעגוע לעיר בה נולדו, גדלו, ואליה רוצים גם לחזור", מסרה ראשת עיריית ערד לשעבר וסגנית יו"ר הכנסת, ח"כ טלי פלוסקוב. "עלינו לחזק את כל אותם צעירים ולעודד אותם לעשות את המעבר הזה".
במסגרת "יום הנגב", נערכים היום בכנסת מספר דיונים בנושא בוועדות הכנסת השונות, בהם דיון בועדת העבודה, הרווחה והבריאות בנושא חשיבות הבאת כוח אדם איכותי לפריפריה, דיון בוועדה לביקורת המדינה בנושא פערים ביישום החלטות ממשלה בתחומים אזרחיים בנגב ותוכנית מעבר צה"ל לנגב ודיון בוועדת החינוך בנושא חיזוק החינוך המדעי בנגב.