"האמת היא שאני די רועדת": כך נשמעה השיחה שהתקיימה אתמול (ראשון), בה ניסתה פעילה לארגון הפגנה נגד ארגון הימין הקיצוני להב"ה. נציגת המרכז הרפורמי תכננה לקיים הפגנה בעיר ביום חמישי ושוחחה עם נציגה של חברת אריאל, חברת הבת של עיריית ירושלים שאחראית על הפקת אירועים: הנציגה ניסתה לשכנע את המארגנת שלא להפגין נגד להב"ה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
נציגת חברת "אריאל" התריעה בפני נציגת התנועה הרפורמית כי אם ההפגנה נגד ארגון להב"ה תיערך כמתוכנן ושלטי ההזמנה ייתלו ברחובות ירושלים, פעילי הארגון - שבראשותו עומד פעיל הימין בנצי גופשטיין - ישחיתו את המודעות. "אני קיבלתי... את מכירה את איתמר בן גביר? את העובדים שלו... לא יודעת מה, את האנשים שלו? הגיעה עכשיו שיחה למשרד, למשרדים של חברת 'אריאל', שהם יודעים על מודעות שהולכות להגיע נגד ארגון להב"ה", סיפרה הנציגה.
"הייתה איזושהי מין שיחת איום: 'לא תישאר להם לו זכר אחד של מודעה ולא הפגנה לא תהיה להם'", הוסיפה. פעילי המרכז הרפורמי התעקשו לקיים את ההפגנה כמתוכנן, למרות האיומים שלכאורה הגיעו לחברה העירונית שהייתה אמורה להדפיס את המודעות. "איתמר בן גביר הוא עורך דין, וברגע שאני מעבירה דברים ליועץ המשפטי סביר להניח שהוא גם מקבל את ההודעות האלה. לא שאני שולחת... הוא יודע כמעט על כל דבר כשאני מבקשת אישור", הוסיפה.
היועץ המשפטי לעירייה אישר את נוסח השלטים - "משחררים את ירושלים מלהבת השנאה", אך נציגת החברה העירונית הודיעה שמשהו השתנה: "המודעות שלכם לא הולכות לעלות היום, הם לא מאשרים את זה. היועץ אישר, זה נעצר אצל מוטי, סמנכ"ל החברה, מוטי גביש. הוא צריך לקבל אישור מניר ברקת. כרגע הוא לא נותן אישור". הנציגה אישרה בשיחה כי ההחלטה נעצרה בלשכתו של ראש העיר ברקת.
התקשורת בין הצדדים לא נעצרה: נציגת החברה העירונית, שמעוניינת כמובן בעסקה מול המרכז הרפורמי ממניעים כלכליים, ביקשה להפעיל לחצים על העירייה. בבוקר שאחרי היא התקשרה שוב – ובשורה בפיה: "אני בגללך לא ישנתי כמעט כל הלילה בגלל המודעות האלה... בשלוש לפנות בוקר, אני גם יכולה להראות לך את המייל ששלחו, שזה מאושר". מדבריה עולה כי עד השעה שלוש בלילה לא התקבל אישור מהעירייה לחברת הבת לממש את העסקה - ולטענת המרכז הרפורמי הדבר נובע מהאיומים שהגיעו מצד אנשי להב"ה, איומים שלדבריהם כמעט והכניעו את לשכת ראש העיר.
בין אם היו רמיזות או המלצות להסיר את המודעות שקוראות להפגין נגד להב"ה ובין אם לא, הרי שבשטח מתחילות להתקבל עדויות על התנכלויות ותקיפות של ערבים בעיר הבירה מצדו של התנועה הנלחמת בהתבוללות. צריך לומר כי רוב העדויות הללו לא מתגבשות לכדי חקירות רחבות, לא כל שכן לכתבי אישום. תיעוד מצלמות האבטחה איכשהו נמחק כמעט תמיד, והתיקים – אם נפתחו – נסגרים מחוסר ראיות.
הרבה נועה סתת, מנהלת המרכז הרפורמי לדת ולמדינה, הגיבה ואמרה: "אני חושבת שראש העיר והעירייה צריכים להתגייס בכל הכוח כדי למנוע את האלימות הגזענית שקורית כאן ולהשיב את השפיות לעיר ואת העיר לכל התושבים שלה".
עו"ד איתמר בן גביר דחה את ההאשמות כלפיו וכלפי חבריו ותומכיו: "אני כבר הרבה שנים לא משחית מודעות – אני פשוט תובע בגין הוצאת לשון הרע שיש במודעות הללו נגד הלקוחות שלי ודואג שהם יקבלו כסף מהשמאלנים".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "הטענות אינן נכונות ושקריות. ראש העיריה לא עצר את תליית המודעות ולא הורה על עצירת הדפסתן. המודעה הועברה לבדיקת המשנה ליועץ המשפטי לעירייה שהורה למחוק משפט אחד המכיל לשון הרע ועלול לעודד אלימות. לאחר שהמשפט האמור הוחלף אושרה המודעה לפרסום".