הסרט "דויד בן גוריון, אפילוג" שישודר לראשונה בערוץ 8 בחודשים הקרובים, מספק לא מעט אוצרות היסטוריים, אבל אולי הדבר המעניין ביותר הוא האפשרות לראות בו את בן גוריון האנושי. לא המיתוס שהקים את המדינה והנהיג אותה באירועים היסטוריים, אלא דווקא האדם שירד לשדה בוקר ועבד כמו כולם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק  

הסיפור על הריאיון הגנוז עם בן גוריון התחיל מסרט עלילתי שאיש כמעט לא ראה. ב-1970 ביים דויד פרלוב סרט על חייו של בן גוריון מהעליה לארץ עד הקמת מדינת ישראל. זה היה בימי האופוריה אחרי מלחמת ששת הימים כשישראל עוררה התלהבות והמפיקים הבריטים היו בטוחים שמדובר בלהיט בטוח. אבל הסרט נכשל, ירד מהר מאוד מהמסכים ונשכח.

פיסת היסטוריה גנוזה (צילום: מתוך הסרט "בן גוריון, אפילוג", באדיבות ערוץ 8)
פיסת היסטוריה גנוזה | צילום: מתוך הסרט "בן גוריון, אפילוג", באדיבות ערוץ 8

כמעט 50 שנה לאחר מכן הגיעו בתו של במאי הסרט ההוא יעל פרלוב ובמאי הסרט החדש יריב מוזר לארכיון ספילברג בניסיון לשדרג את הסרט העלילתי, וגילו חומרי גלם מרתקים. התברר שלצורך התחקיר לכתיבת התסריט לסרט, ערכו המפיקים ראיון נדיר וכנראה חד פעמי של 6 שעות עם בן גוריון.

המראיין של בן גוריון היה קלינטון ביילי, אז עולה חדש מארה"ב, שהגיע לארץ ופגש את בן גוריון ורעייתו די במקרה כשרצה לחפש עבודה בת"א, ויום אחד כשצעד בעיר הזמינה אותו פולה בן גוריון לכוס תה. ביילי שהיה חדש בארץ לא זיהה במי היה מדובר. בן גוריון הציע לביילי שחיפש עבודה ללמד במדרשה שהקים בשדה בוקר, וכך הפך ביילי לשותפו של בן גוריון לצעדות הארוכות בנגב.

פולה רעייתו של בן גוריון (ארכיון) (צילום: מתוך הסרט "בן גוריון, אפילוג", באדיבות ערוץ 8, חדשות)
גם פולה מספרת. | צילום: מתוך הסרט "בן גוריון, אפילוג", באדיבות ערוץ 8, חדשות



בזכות הקשר ביניהם, בחרו המפיקים בקלינטון להיות המראיין בסרט. בראיון הרבה בן גוריון לצטט מהתורה ומדברי הנביאים ודיבר רבות על המונח עם סגולה. "הסגולות שנתבקשנו לעמוד בהן על ידי נביאינו הן להיות עם הגון, נאמת לאמת, לסייע לכל מי שזקוק לסיוע ולאהוב את הזולת כפי שאתה אוהב את עצמך, אך ישראל עדיין לא מקיימת זאת", אמר בן גוריון למראיינו.

לשאיפה להיות עם סגולה הייתה בעייני בן גוריון קשר בלתי נפרד לדעה המאוד נחרצת שהשמיע, דעה מאוד יוצאת דופן אז, שנה אחרי הניצחון הגדול בששת הימים. "לו יכולתי לבחור בין שלום ובין כל השטחים שכבשנו, הייתי מעדיף את השלום", נראה בן גוריון מכריז בסרט. "כי אני יודע שבתוך הגבולות שהיו לנו לפני המלחמה, אנחנו יכולים ליישב את כל היהודים שסביר שיעלו לארץ ב-20-40 השנים הבאות".

מייסד המדינה הלך לעולמו ב-1973, ועד יומו האחרון דיבר על החזון לעם שיהיה עם סגולה, למדינה שתהיה אור לגויים.