תושבי מרכז ירושלים מתלוננים כבר שנים על מצוק חנייה באזור מגוריהם, בעיה שרק מחריפה עם השנים ועם הגידול באוכלוסייה באיזור. כעת טוענים התושבים שעיריית ירושלים הובילה להידרדרות נוספת במצבם, לאחר שהנפיקה לשוטרי משטרת ישראל תו מיוחד בצבע צהוב המאפשר להם לחנות ברחוב מרכזי בירושלים, על חשבונם של תושבי האזור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
התושבים פנו בסיוע עמותת "צחור" לעיריית ירושלים, וביקשו להחזיר את הגלגל לאחור וטרם ינקטו בצעדים משפטיים. "מרשיי מתגוררים ברחוב כורש במרכז העיר ירושלים, והם בעלי תווי חנייה אזוריים", כתב לעירייה עו"ד יוסי חביליו, מנכ"ל עמותת "צחור". "פעמים רבות כשמבקשים מרשיי לחנות את רכבם ברחוב כורש או באזורים הסמוכים, הם מתקשים במציאת מקום חניה בשל כך שחלק ניכר מהחניות תפוסות, על ידי רכבי משטרה".
במכתבו טוען עו"ד חביליו כי השוטרים חונים במרכז העיר בשל צרכים פרטיים בלבד, וכי על פי מידע שברשותו חולקו עד כה כ-200 תווי חנייה מסוג זה. כעת, הוא דורש שהעירייה תורה על החזרת כל תווי החנייה שניתנו ותחלק תווים חדשים, רק למספר מצומצם של רכבי משטרה להם נדרשים התווים לצורך מבצעי.
"להערכתנו מספר הרכבים האמיתי להם נדרש התו הינו 10 לכל היותר", אמר לחדשות 2 Online. "אנו מעריכים את עבודת משטרת ישראל ורואים חשיבות בסיוע לה. עם זאת, כפי שידוע לכולם, במרכז ירושלים קיימת מצוקת חניה קשה ביותר וכל תו חנייה שניתן - מצמצם את מקומות החנייה המצומצמים בלאו הכי, ופוגע הן בתושבים שגרים במרכז העיר והן בבעלי עסקים".
"דין אחד לשוטרים ודין אחר לתושבים?"
תושב נוסף שמתגורר ברחוב כורש מתריע על העניין כבר חודשים. כעת במסגרת המאבק הוא מבקש גם להסיר את התמרור "חנייה אסורה - פרט לרכב משטרה" המוצב בכניסה לרחוב. "מתגוררים כאן קשישים, נכים, חולים וזוגות צעירים עם ילדים קטנים שסובלים קשות ממצוקת החנייה", הוא מספר. "לא ברור לנו מדוע קציני המשטרה זכאים לחנייה בחינם במרכז העיר ומדוע לא מופעלת כנגדם אכיפה כשם שמופעלת כלפי כל תושב או נהג שחונה במקום שאסור לחנייה? מדוע קיים דין אחד לשוטרים ודין אחר לתושבים?".
בשבועות האחרונים פנה מנכ"ל העירייה אמנון מרחב במכתב לראש עיריית ירושלים ניר ברקת ולמפקד מחוז ירושלים במשטרה, ניצב יורם הלוי, בשאלה האם מדובר בצעד חוקי שקיבל את כל האישורים המתאימים.
"עיריית ירושלים אינה מכחישה את הטענות המופנות כלפיה", אישר סגן היועץ המשפטי בעיריית ירושלים, עו"ד חיים נגרסי במכתב רשמי שהגיע לידי חדשות 2 Online. "לפני מספר שנים, הוחלט להנפיק תווי חנייה לחנייה חופשית ומוסדרת ברחבי העיר לכלי רכב משטרתיים ספורים בעלי לוחית רישוי צהובה, אשר עוסקים בפעילות מבצעית".
"מטבע הדברים והואיל מדובר בפעילות מבצעית אזי הצרכים משתנים, ולפיכך הוחלט לאחרונה לערוך בדיקה מחודשת של אותם צרכים, ולהתאים את מספר האישורים שניתנו למשטרה ואף להגבילם למינימום ההכרחי. כידוע, מצוקת החנייה במרכז העיר גדולה ואנחנו מחויבים לייצר איזון במסגרת מגבלת מקומות החנייה המועטים, וזאת תוך התחשבות במכלול האינטרסים של כלל הגורמים", כתב.
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "תווי החניה המדוברים הופקו בשל הצורך המשטרתי בכלי רכב זמינים לצורכי סדר וביטחון הציבור בלב ירושלים, מה גם שמדובר ביחידת משטרה הממוקמת ברחוב זה. עם קבלת תלונות אודות כלי רכב משטרתיים החונים ברחוב כורש קיימה העירייה פגישה מיוחדת עם משטרת ישראל למטרת צמצום רכבי החנייה, ובנוסף היחידה התבקשה להחנות רכביה במקומות הייעודיים לכך, כמו חניון הרבנות לשעבר".
ממשטרת ירושלים נמסר בתגובה: "כלל רכבי המשטרה הינם רכבים מבצעיים וחונים על פי חוק. כל שוטר, גם כזה שסיים את המשמרת, נמצא בתפקיד 24/7 ואמור לתת את המענה לכל תרחיש - ובכל שעה".