זעם בקרב נהגים מקצועיים על "אגד" שפרסמה באתר שירות התעסוקה מודעת "דרושים" לנהג אוטובוס, ובדרישות התפקיד ציינה שנהגים עם משקל מעל 30-35 BMI לא יתקבלו לעבודה. גם הבוקר (שני), לאחר פרסום הסיפור ב"ידיעות אחרונות", עדיין לא הורדה המודעה מאתר החברה.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
BMI הוא מדד מסת הגוף, ונהוג לחשב אותו כך: מחלקים את משקלו של אדם בגובהו בריבוע. לדוגמה, אדם שמשקלו הוא 70 קילוגרם וגובהו 1.70 מטר, ה-BMI שלו יהיה 24.2.
נהוג לחלק את תוצאות ה-BMI לארבע קטגוריות, כאשר BMI גדול מ-30 מכונה "השמנה" ו"השמנת יתר". BMI בין 25 ל-30 מכונה "עודף משקל", BMI בין 18.5 ל-25 מכונה "משקל תקין" ו-BMI מתחת ל-18.5 מוגדר "תת משקל".
"החום של אוגוסט כנראה השפיע פה על מישהו", אמר לחדשות 2 Online גבי בן הרוש, יו"ר איגוד המובילים והמסיעים בישראל. "זה לא יעלה על הדעת. אנחנו בחוסר של אלפי נהגים בתחבורה הציבורית וברכב הכבד. לא מזמן חזרתי מקייב לגייס משפחות של נהגים יהודים, חלקם נקלטו בארץ - 67 משפחות. אז בא מישהו ומוציא הודעה כזאת עלובה?".
"גם ככה נהג שרוצה להוציא רישיון לאוטובוס עובר סדרה של בדיקות רפואיות, ואני כבר התלוננתי בעבר על עודף רגולציה בעניין הזה", הוסיף בן הרוש. "אז עכשיו באה מודעה כזאת שמפלה אנשים כאלו?".
"זה פשוט גועל נפש", אמר נהג אגד. "זה מפלה על רקע של מראה של אדם, וזה לא לעניין שבישראל 2016 יפלו בן אדם רק בגלל שהוא שמן יותר מאחרים. בושה וחרפה שגופים שהיו מונופוליסטיים בעבר מרשים לעצמם להתנהל בצורה שכזאת".
דובר אגד רון רטנר מסר בתגובה: "צר לנו על המודעה, הדרישה היא לא על דעתנו. אנחנו אכן מחפשים מאות נהגים אבל לא מגבילים מועמדים על בסיס משקל. כל מועמד נבדק בידי הרופאים התעסוקתיים של החברה, בדיקה חשאית ומכובדת, אחרי שעבר בדיקות יסודיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, כתנאי להוצאת רישיון הנהיגה הציבורי".
משירות התעסוקה נמסר: "את הדרישות לתפקיד קובע המעסיק. לא שירות התעסוקה".