"מה מקבל ספורטאי שזהו, הוא מסיים את הקריירה? נתן את כל מה שיש לו, את כל השנים היפות שלו, את כל הכוח – ועוד הצליח. הוא מקבל עבודה כמדריך חדר כושר בכפר המכביה". את המילים הקשות האלה אמר לחדשות 2 מיכאל קלגנוב, המדליסט האולימפי מסידני 2000 ואלוף העולם בקיאקים - על רקע חגיגות המדליות בישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

היחס בישראל לספורטאים שבר את קלגנוב: לפני כשנה הוא ארז מזוודה ואת המדליה וירד מהארץ. הוא עבר לגרמניה כי פה, לדבריו, לא יכול היה להתקיים בכבוד. "אני לא אהיה פה מיליונר אבל יש לי כסף לדירה ולאוכל. העתיד שלי בארץ זה להיות מציל, אבטחה או משהו בסגנון הזה, מה שראינו בטלוויזיה", הוסיף קלגנוב בשיחה מהעיר נירנברג, בה הוא מתפרנס מאימון בני נוער בקיאקים.

בעקבות הכתבה ששודרה באולפן שישי בסוף השבוע והציגה את המצב הקשה של הספורטאים האולימפיים לשעבר, קלגנוב החליט לדבר. "בן אדם שעושה ספורט ומייצג את המדינה כמוני, 20 שנה, שמסיים ואין לו פנסיה? אני לא ראיתי את זה בכלל בעולם", טען.

היילה סטאין שייצג את ישראל בשתי אולימפיאדות עובד היום בסופר. פאבל גופמן ייצג את ישראל באתונה: היום הוא מציל. ניקי פאלי שקפץ לגובה בבייג'ין עובד כעת כשליח: הוא סיפר בכתבה על המצוקה אליה נקלע. "ניתקו לי את השיחות בטלפון. פתאום סוגרים לך את הבנק, סוגרים את הוויזה, פתאום אתה מוצא את עצמך בלי כסף".

_OBJ


 
בעקבות הכתבה הודיע אמש ראש הממשלה נתניהו שיקדם הקמת קרן מיוחדת לספורטאים האולימפיים וגם שרת התרבות והספורט מירי רגב הודיעה שתגבש תכנית שתסייע להם לפרוש בכבוד: "אנחנו נגיע, נביא הצעת חוק, אני אדבר על זה גם עם רשות המסים, כדי לראות איך אנחנו מקלים והולכים לקראת אותם ספורטאים שהביאו הישגים מצוינים ומגיע להם גם ליהנות מהפרס הזה".
 
וגם הדרך להצלחה לא באה בקלות. אורי ששון, שרק בסוף השבוע זכה במדליה, התפרנס מאימון ג'ודו לילדים. "המצב מתחיל מההתחלה. איך אומרים? הדג מתחיל להיות מסריח מהראש", סיכם קלגנוב בעצב. "אם אתה תסתכל בממשלה שלנו, מי שיקבל תפקיד שר הספורט זה בן אדם שלא קשור בכלל לספורט. זה בן אדם שקיבל את התפקיד הזה בגלל שלא יכל לקבל תפקיד יותר גבוה".
 
מהוועד האולימפי בישראל נמסר בתגובה: "מיכאל קלגנוב הוא ספורטאי רב זכויות והצטערנו  לנוכח החלטתו לעזוב את הארץ. קלגנוב נפלט מכמה מערכות אימון וניהול בשנים שלאחר פרישתו, ולכן הוועד האולימפי הציע לו עבודה מסודרת וקבועה בכפר המכבייה, שתהווה בסיס כלכלי איתן לו ולמשפחתו, כולל הצעה לשילובה של אשתו בעבודה במקצועה כקוסמטיקאית. לצד זה נבחנו אפשרויות למנותו למאמן בתחום התמחותו באזור המרכז. לאחר שהוסכם על מתווה ועל מועד המעבר למרכז, בחר מיכאל לבטל במסרון את המשרה שהוצעה לו ומספר שבועות לאחר מכן הודיע בתקשורת שהוא נוסע לגרמניה, מבלי להזכיר את השתלשלות הדברים. אנחנו מאחלים לו בהצלחה בקריירת האימון".