במשטרה מנסים להעלות את רמת המתגייסים לשורות הארגון, ולצורך כך עוברים המועמדים מיון קפדני. לידי חדשות 2 הגיעו חלק מהשאלות שהמועמדים למשרה במשטרה נשאלים - שאלות חודרניות ואינטימיות במיוחד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בשבוע שעבר פנו לחדשות 2 מספר סטודנטים שביקשו להתגייס למשטרה ועברו את תהליך המיון, לאחר שנדהמו משאלות שהופנו אליהם. חלק מהשאלות שהתבקשו המועמדים לענות עליהן:
- האם את\ה מסופק\ת מחיי המין שלך?
- האם את\ה צוחק\ת מבדיחות גסות?
- האם חשבת אי פעם להחליף את מינך?
"באותו רגע זה הצחיק אותנו, הסתכלנו על זה כבדיחה", סיפרה אחת הסטודנטיות שהגישו מועמדות לתפקיד, "לא הבנו למה שואלים אותנו שאלות כאלה". כשפנינו למשטרה, תגובתה הראשונה של הדוברת הייתה "לא יכול להיות". בהמשך בדקה עוד את הנושא והעבירה תגובה רשמית.
"סיפוק מחיי המין וזהות מגדרית הן האוטונומיה של היחיד ואינם אמורים להיות מעניינו של המעסיק, או חמור מכך - פרמטרים לקבלה לעבודה", אמרה חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ), שפנתה בשאילתא דחופה בנושא לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן. "מעבר לחדירה הפוגענית לפרטיותם של המועמדים, שאלות אלה אינן ענייניות ואף פוגעניות ומעלות חשש לאפליה בקבלתם לשורות המשטרה. לא מתקבל על הדעת כי משטרת ישראל מרשה לעצמה לפלוש לפרטיותו של היחיד בצורה כה בוטה, ללא הסבר סביר מה מטרת השאלות והרלבנטיות שלהם לשירות במשטרה".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "שאלון זה המועבר למתגייסים הוא שאלון בינלאומי שפותח במינסוטה והוא השאלון הנפוץ ביותר בקרב גופי הביטחון וארגוני משטרה לבדיקות אישיות של מועמדים לשירות.
"מטרת השאלות הללו לבחון הפרעות בולטות בהתנהגות ופסיכופתולוגיה שעלולות לפגום בהתנהלות המועמד. נדגיש כי למשטרת ישראל אין כל אפשרות לערוך את התוכן של השאלון, הן משום שהוא מוגן בזכויות יוצרים והן משום שתוקפו עלול להיפגע בשל כך".