הסוכה של חדשות 2
הסוכה של חדשות 2 | צילום:

האושפיזין של נבחרת החדשות: במהלך השנה נפגשים כתבי ומגישי חדשות 2 עם האנשים שמשפיעים באופן כזה או אחר על סדר היום שלנו בשטח או באולפן, ושואלים אותם את השאלות החשובות. הפעם, לכבוד חג הסוכות, ביקשנו מהם לבחור את האנשים שהם היו שמחים לראות בסוכתם ולשאול אותם בנוגע לנושאים שהכי מסקרנים אותם: החל מיוצרים ישראלים, דרך מנהיגים בעבר ובהווה ועד לגיבורים פרטיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דני קושמרו | אריאל שרון ויצחק רבין

דני קושמרו (צילום: חדשות 2)
דני קושמרו | צילום: חדשות 2

יש לי חיבה לשאלות של בדיעבד, שלא יתממשו לעולם, משום שמדובר בשאלות לאנשים שכבר לא איתנו. הייתי מאוד שמח לפגוש בסוכה שלי את אריאל שרון ואת יצחק רבין ז"ל, ביחד או בנפרד, מפגש עם שני האישים שהכי השפיעו על המדינה הזו בעשרים השנים האחרונות. שניים שעשו מעשים שאפשר להתווכח עליהם אבל אי אפשר שלא להסכים על כך שהם היו מנהיגים שהעזו, שהובילו מהלכים לשינוי. היה מסקרן מאוד לשאול אותם אם הם היו חוזרים על המעשים הבולטים שלהם - הסכמי אוסלו וההתנתקות מחבל עזה. מה הם היו משנים במהלכים הללו, אם בכלל, ומה היו עושים ברגע שנוכחו לדעת שחלק מהתכניות שלהם השתבשו בדרך.

עקבו אחרי דני קושמרו בטוויטר

רינה מצליח | מתי כספי

רינה מצליח (צילום: חדשות)
רינה מצליח | צילום: חדשות


הייתי מאוד שמחה לארח בסוכה את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולשאול כמה שאלות שמאז שנבחר לראשות הממשלה לא ניתנה לנו העיתונאים האפשרות לשאול אותו. אבל הוא כנראה לא יבוא, אז כדי לא להישאר לבד - הייתי שמחה להזמין את מתי כספי, שהוא אחד היוצרים הישראלים האהובים עליי, שאת תקליט ה"פעמון" שלו אני מכירה בעל פה מהתו ראשון ועד האחרון, וכמה מהשירים שיצר ביחד עם אהוד מנור הפכו להמנונים של השירה הישראלית. הייתי שואלת אותו מדוע הוא לא מספק לנו עוד פנינים כאלו כמו שסיפק לנו בעבר, ואם הוא לא יענה אז אולי לפחות הוא יסכים לשיר איתי את "הנה הנה הנה...".

עקבו אחרי רינה מצליח בטוויטר

אורן וייגנפלד | איאן פלמינג

אורן וייגנפלד (צילום: חדשות 2)
אורן וייגנפלד | צילום: חדשות 2



אני דווקא אזמין לסוכה אדם שהצליח לגרום לי כבר כילד להתבונן על החיים מזווית קצת אחרת. איאן פלמינג המנוח, האיש שהגה במוחו הקודח את עלילות ג'יימס בונד רוויות הסכנות, הנשים, האלכוהול והאתרים האקזוטיים. נראה לי שהחיים יפים יותר כשאתה מסתכל עליהם דרך המשקפיים של קיו. ברוח ימים אלה, היה מעניין לדעת איך הסוכן שלו היה מצליח להסתנן לחתונתה של בר, ולצאת בשלום עם התמונות המבוקשות.

עקבו אחרי אורן וייגנפלד בטוויטר

סיון רהב-מאיר | סבתא עדה

האמת היא שכיף לי עם האושפיזין הנוכחיים בסוכה, כלומר עם בני המשפחה הקרובה, אבל אם אפשר היה להוסיף עוד אושפיז, בלי שום מגבלות, לא הייתי מביאה את כחלון לדבר איתי על הגז, או את ביבי לדבר על טרור האבנים וכדומה. הייתי נשארת במסגרת המשפחתית ומזמינה את סבתא עדה, שנפטרה השנה בגיל 94. סבתי עדה רוזנשטראוך, ניצולת ברגן בלזן, שעבדה עד גיל מבוגר מאוד כמורה להתעמלות, הייתה דמות מלאת השראה ועוצמה. כניצולת שואה שאיבדה רבים מבני משפחתה עלתה ארצה, לחיפה, וגידלה פה את אבא שלי ואחיו.

סיון רהב מאיר (צילום: חדשות 2)
סיון רהב מאיר | צילום: חדשות 2

השנה לא נלך עם הילדים בחול המועד סוכות לבקר אותה בסוכה שלה בבית האבות, עם ארבעת המינים, ולא נזכה לראות יחד ארבעה דורות רצופים שמחים יחד בחג. עם כל הכבוד לאפשרות הדמיונית להזמין אורחים מכובדים וידועים, הייתי שמחה לעוד חג סוכות אחד עם סבתא.

עמוד הפייסבוק של סיון רהב-מאיר

טטיאנה הופמן | וודי אלן ורומן פולנסקי

פסגת חוץ: מחווה לטטיאנה הופמן (צילום: חדשות 2)
טטיאנה הופמן | צילום: חדשות 2



הייתי רוצה לראות בסוכה שלי את הילדים הרעים של הקולנוע האמריקני: וודי אלן ורומן פולנסקי, האחראים לכמה מהיצירות החשובות שנראו על המסך הגדול במאה השנים האחרונות. אני מאוד סקרנית לדעת מה השפיע על חייהם הסוערים, בלשון המעטה. האם חייהם הושפעו יותר מעבירות מין או מסיפורי אהבה? ובכלל, האם אחרי כל השנים הללו, האם השניים האלה עדיין מאמינים באהבה ובחשיבותה?

אוהד חמו | אבו בכר אל בגדאדי

מה מוביל את חמאס לשנות עמדות? (צילום: חדשות 2)
אוהד חמו | צילום: חדשות 2

לסוכה שלי אזמן את אבו בכר אלבגדאדי, מנהיג דאע"ש שהכריז על עצמו כחליפה. אורח מרתק, ללא ספק, הראשון ברשימת המשפיעים שלי בעולם לשנת 2015. אני בטוח שהוא ישמח לספר ולשתף באיך זה לעמוד בראש הארגון הכי מפלצתי שהאנושות ידעה בעשרות השנים האחרונות, אולי מאז מלחמת העולם השנייה. איך הצליח להקים, לוגיסטית, מותג מצליח כל כך, כזה שאת שמו מכירים בכל בית ברחבי הגלובוס וזוכה לרייטינג חסר תקדים, כזה שעומד על הרגליים גם אחרי עשרות אלפי תקיפות של מטוסי הקואליציה. ארגון שמוכר רעיון, אידאל, ומהווה מקור השראה כמעט מיסטי עבור רבבות למרות, ואולי בגלל, האכזריות יוצאת הדופן של אנשיו. אבל הכי מעניין יהיה לשאול אותו איך לעזאזל הוא נשאר בחיים עד עכשיו?!

עמוד הפייסבוק של אוהד חמו

דפנה ליאל | משפחת מנגיסטו

המצביעות ויתרו על האג'נדה הנשית (צילום: חדשות 2)
דפנה ליאל | צילום: חדשות 2

בחג הקרוב הייתי שמחה להזמין את הוריו של אברה מנגיסטו, שפרט לכמה כתבות בעניינם לא יצא לי להכיר. משפחה שלפני שנה התהפך עולמה ונקלעה למשבר שאפילו מנהיגים מנוסים ומקושרים לא תמיד יודעים איך לפתור. הייתי רוצה לשמוע מהם על הדילמה המייסרת: האם לתת לממשלה לעבוד בשקט כדי להשיב את אברה או לעשות רעש ולוודא שאיש לא שוכח אותו. אני תוהה איך ישנים בלילה כשכל כך הרבה, חייו של הילד שלך, מונח על הכף וגם רוצה לדעת מה לדעתם הוביל את אברה למקום הזה, ומה ניתן היה לעשות אחרת.

עמוד הפייסבוק של דפנה ליאל

גלעד שלמור | שרה נתניהו

האושיפזין האידיאלי, מבחינתי, היא הגברת שרה נתניהו. בין דפנותיה הלבנות של הסוכה, מוקפים בארבעת המינים, היינו יושבים, שרה ואני ומדברים על החיים - בעיקר על שלה.

גלעד שלמור (צילום: חדשות 2)
גלעד שלמור | צילום: חדשות 2


אחרי סמול טוק קצר להפשרת האווירה, הייתי שואל את שרה מה מתרחש בבית ראש הממשלה. מה הסיפור עם כל עובדי משק הבית שקמים נגדה ועד כמה היא מעורבת בהחלטות מדיניות. הסיכוי לתשובה אמיתית, נדע שנינו, הוא כמעט אפסי, אבל לפחות הייתי יודע ששאלתי. במצב שבו ראש הממשלה מסרב להעניק ראיונות לתקשורת - גם זה משהו.

עמוד הפייסבוק של גלעד שלמור

תמיר סטיינמן | ג'ון לנון

אני זוכר את הרגע. הייתי בן שש, אבא שלי קרא לי לסלון והשמיע לי בפטיפון תקליט ישן של החיפושיות. זה היה מיידי - התאהבתי. אבא שלי ואני תמיד תהינו האם בן אדם אחד בודד יכול לשנות את העולם. אחרי כמה שנים כששמעתי את אימג׳ן של ג'ון לנון זה הכה בי שוב, שיר נצחי ורעיון נאיבי: עולם אחד, בלי ארצות בלי דתות. רק הרמוניה ותקווה משותפת של שלום.

תמיר סטיינמן (צילום: חדשות 2)
תמיר סטיינמן | צילום: חדשות 2


ג'ון לנון צייר לנו עולם אחר, טוב יותר, אופטימי, מלא בתום ובאהבה חופשית. הייתי מזמין אותו לסוכה שלי, וקודם כל, איך לא, מצלם איתו סלפי, ממסגר את התמונה ונותן כמתנה לאבא שלי. ואז הייתי שואל אותו אם ככה הוא דמיין את העולם? כמה לדעתו התקרבנו אליו או כמה התרחקנו. אולי גם וגם.

עמוד הפייסבוק של תמיר סטיינמן

טלי מץ | ז'ול וורן

טלי מץ (צילום: חדשות 2)
טלי מץ | צילום: חדשות 2

הרבה לפני שהיינו בתכנון, ב-1889 כתב ז'ול וורן סיפור בשם "יום בחייו של עיתונאי ב-2889", שם שטח את חזיונו על איך העולם שלנו יראה בעוד אלף שנים. מי שמנהל את העולם הלכה למעשה בשנת 2889 הוא עורך עיתון, התקשורת הבין-אישית היא סלולרית (מוכר?), אין צורך במטוסים כי מנהרות חוצות אוקינוסים מחליפות אותם, הפרסומות מוקרנות על עננים וזה רק חלק קטן מהחיים שלנו בעיניו, בעוד כמה מאות שנים. הייתי שואלת אותו איך הוא רואה את החיים שלנו ואת התפקיד של התקשורת בתוכם, בעוד אלף שנים, כי נדמה שכושר הניבוי שלו לא רע בכלל.

לעמוד הפייסבוק של טלי מץ

אלעד זוהר | שלמה המלך

כשהייתי מורה בבית ספר יסודי הגיעו אליי במהלך טיול תלמיד ותלמידה, אז בכיתה ד', עם ענף שנאסף בשטח (כזה שאפשר לצעוד איתו כמקל הליכה). האחת טענה שהשני גנב אותו מידהּ ובקשו שאפתור את הבעיה. בלי לחשוב בכלל, הצעתי לשבור אותו לשניים ולתת חצי כל אחד. תגובות הילדים היו מיידיות ומנוגדות - שמחה והסכמה לעומת תסכול וסלידה. בשנייה אחת פתרתי סכסוך שיכול היה להיגרר טיול שלם. המקל מצא את בעליו החוקיים ולצד השני לא נותר אלא לקבל את הדין בהבנה ולהתרצות.

אלעד זוהר (צילום: חדשות 2)
אלעד זוהר | צילום: חדשות 2


הייתי רוצה לארח את שלמה המלך בסוכתי, כדי לספר לו על כך ולהודות לו על ההשראה הגאונית. זו האמת הפשוטה ש"מה שבא בקלות הולך בקלות" שמאפשרת את תוצאת האמת במשפט שלמה. וכמו הרבה דברים פשוטים וחכמים, גם המשפט שרד דורות רבים. הייתי רוצה גם לשאול אותו על המשפט המקורי, זה עם התינוק במחלוקת, לשמוע במילים שלו ובנימת קולו על הרגעים האלה, שנחרטו בנרטיב היהודי. ואם כבר מותר לחלום, הייתי שואל אותו אם הסיפור הזה של אלף הנשים הוא נכון. ואם כן, בטח יש לו עוד כמה טכניקות משפטיות ליישוב סכסוכים שהוא לא סיפר עליהן.

יעל אודם | משפחת בנקי

השנה אבקש לארח את מיקה ואורי יחד עם שלושת ילדיהם, לאחר שחייהם השתנו ללא היכר. שירה בנקי, בכורתם, הילדה שהפכה אותם להורים בפעם הראשונה איננה. נרצחה סתם. לחינם.

יעל אודם (צילום: חדשות 2)
יעל אודם | צילום: חדשות 2

מיקה ואורי הם זוג צעיר, יפים כאלה, מוצלחים, מהזוגות שרואים צועדים לאורך שבילים וסביבם ילדים. ועכשיו - איך מארחים משפחה שכזו? מה מכינים? ושמחת בחגך והיית אך שמח - האם זה בכלל אפשרי? הם בטח לא ירצו שנטרח עבורם ונפנק אותם, לא ירצו שנכרכר סביבם ובטח שלא נרחם. ישמחו לנוח מהמחשבות, לאכול רימון, מרק פירות. פשוט להיות. וכשיבואו לא נשאל המון שאלות, רק נשיר ונשמח ובמשך כמה שעות הם לא יבכו על שירה, הם יצליחו לעצור את הדמעות.

לעמוד הפייסבוק של יעל אודם

נטעלי שם טוב | באן קי מון

האורח שלי בסוכה הוא מזכל האו"ם, באן קי מון. בשנים האחרונות נדמה לי שיש לו יותר ויותר זמן פנוי. המקום שהוקם כדי לקדם שיח בינלאומי עסוק יותר בקידום אינטרסים של מדינות אנטי דמוקרטיות ששולטות בו. הארגון שמטרתו לפתור סכסוכים כמעט לא מורגש באזורי הלחימה הרבים שמתנהלים עכשיו.

מטריד אתכם? באמת סליחה (צילום: חדשות 2)
נטעלי שם טוב | צילום: חדשות 2


יכול להיות שדווקא סוכה במזרח התיכון תצליח להזכיר לו את כל אותם מיליוני פליטים מהקרבות כאן סביבנו, אנשים שאיבדו את כל מה שהיה להם ושמשוועים למישהו שיעשה סדר. הייתי שמחה לשמוע ממנו מה עושה האו"ם כדי להביא להפסקת רצח העם באזורינו ואם הוא לא חושב שאחרי עשרים ההחלטות שמתקבלות אצלו בכל שנה נגד ישראל לא הגיע הזמן לקבל גם החלטה אחת לפחות נגד סוריה ודאע"ש?

עקבו אחרי נטעלי שם טוב בטוויטר


בהכנת הכתבה השתתף גלעד לוי.