מתפרעים על החוף, ארכיון (צילום: רשות הטבע והגנים)
מתפרעים על החוף, ארכיון | צילום: רשות הטבע והגנים

שבוע אחרי דריסתה של אישה בת 38 בחוף חדרה לפני כשבוע ונראה שכלום לא השתנה. פקחי רשות הטבע והגנים בשיתוף עם משטרת מחוז חוף יצאו במהלך סוף השבוע במבצע אכיפה בין חופי ראש הנקרה לחדרה שבמסגרתו חילקו דוחות ל-12 לנהגים שנסעו בכלי רכב על קו החוף.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במבצע השתתפו עשרות פקחי רשות הטבע והגנים ועשרות שוטרים של משטרת חוף, בסיוע מסוק של רשות הטבע הגנים, שם מבהירים כי פעילות האכיפה תימשך לכל אורך עונת הרחצה.

"תופעת הבריונות בחופים הינה מסוכנת ואסורה, הן בשל הפגיעה הקשה בערכי טבע", מסרו ברשות. "אך בעיקר היא מסכנת את חייהם של המתרחצים בחוף".

"הקנסות לא מרתיעים", ארכיון (צילום: רשות הטבע והגנים)
"הקנסות לא מרתיעים", ארכיון | צילום: רשות הטבע והגנים



לפני כשבוע נפגעה בינוני אישה בת 38 ששכבה על החול בחוף בחדרה, כשג'יפ שנסע במקום דרס אותה. תקרית דומה אירעה לפני שנתיים, אז נדרס למוות אולג רייכלין (42) בעת שהשתזף בחוף קולוני בבת ים על ידי טרקטור.

לפי נתוני עמותת "אור ירוק" נמסר כי בכל שנה רושמים פקחי רשות הטבע והגנים בממוצע כ-1,500 דוחות בך של 500-1,000 שקלים לנהגים שנוסעים במרחק של פחות מ-100 מטרים מקו המים.

שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת "אור ירוק", אמר כי "נהיגה בחוף הים מסכנת את חיי המתרחצים וגם פוגעת באיכות הסביבה. מסתבר שהקנסות לא מרתיעים את בעלי הג'יפים והטרקטורונים שנוסעים בין המתרחצים, ולכן המדינה חייבת להשלים את החקיקה שתאפשר החרמת כלי רכב למי שנוסע בחוף הים ומסכן את החיים של כולנו".