סאגת מינוי המפכ"ל מקבלת תפנית נוספת בעלילה: מחר (ראשון) ימסור השר לביטחון פנים גלעד ארדן את שמו של סגן ראש השב"כ ר' כמועמד למפכ"ל המשטרה לשופט בדימוס טירקל. העובדה שלא ניתן לפרסם את שמו של ר' מעוררת בעיה משום שהציבור לא יכול להשמיע הסתייגויות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
השר ארדן עדכן אמש כי ביקש מראש הממשלה בנימין נתניהו ששמו של ר' יפורסם בהקדם: "פניתי הערב לראש הממשלה וביקשתי ממנו להפעיל את סמכותו לפרסם את שם המועמד לקראת הדיון בוועדה".
ארדן שוחח כבר אתמול עם יו"ר הוועדה למינוי בכירים, השופט בדימוס יעקב טירקל, ודיווח לו על ההחלטה. טירקל בתגובה הודיע כי בכוונתו לזמן דיון בהקדם ולנסות ולזרז את הדיון באישור המינוי. וכאן צצה הבעיה: אחת המטרות של ועדת טירקל היא לאפשר לציבור כולו, לכל אזרח ואזרח, להביע הסתייגות על כל מינוי, לשלוח מידע או כל דבר אחר שעלול למנוע את המינוי.
במקרה של ר' האפשרות הזו נמנעת בשלב זה, מכיוון ששמו ניתן לפרסום רק לאחר שייבחר, אלא אם ראש הממשלה יפעיל את סמכותו הבלעדית ויורה על פרסום שמו בטרם יאושר המינוי. על פי חוק, אסור לפרסם שמם של עובדי שב"כ, אלא רק את שמו של ראש הארגון ולכן הבעיה היא שעד שהוא לא נבחר – הוא עדיין עובד שב"כ.
מצד שני, חייבים לאפשר לציבור לשלוח התנגדויות, הסתייגויות או כל מידע אחר ואם לא מפרסמים את זהותו – הציבור לא יכול לעשות את זה.
על פי ההערכות נתניהו צפוי לאשר את חשיפת שמו של ר' ובכל מקרה, ההערכה היא שהמינוי הזה צפוי לעבור באופן חלק וללא התנגדויות.
מה ניתן בשלב זה לומר על ר'?
ר' לא צפוי לזכות ל-100 ימי חסד ויידרש מיד עם כניסתו לתפקיד להתחיל לפעול לשיקום הארגון שתדמיתו נמצאת בשפל. כבר בתחילת דרכו מציבים נתניהו וארדן ארבע משימות עיקריות עבור ר': שיקום המשטרה ושינוי משמעותי בדרג הפיקודי, הובלת המאבק בטרור הערבי במזרח ירושלים, הגברת האכיפה במגזר הערבי במדינה כולה ושיפור בשירותי המשטרה לאזרח, תוך החדרת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים.
ר', בן 52, נשוי, אב לשבעה ילדים וסב לשבעה נכדים. הוא חובש כיפה, מגיע מהחוגים הדתיים לאומיים, התגורר בעבר בהתנחלות קטנה בחבל בנימין ולאחרונה עבר ליישוב במרכז הארץ. הוא התגייס לצה"ל ב-1981 ובין היתר שימש כסגן מפקד גדוד בחטיבת הצנחנים.
ב-1988 עבר לשב"כ, התקדם בסולם הדרגות ושימש כראש מרחב יהודה שומרון וירושלים, ראש מרחב דרום וראש אגף המטה שם היה אחראי על ריכוז תהליכי בניין הכוח בשב"כ. בספטמבר 2014 מונה לתפקיד סגן ראש השב"כ, תפקיד אותו כאמור, הוא צפוי לסיים בקרוב ולעבור למדים הכחולים.