מספר שעות לאחר אירוע הדקירה במצעד הגאווה בירושלים, התכנסו הערב (חמישי) עשרות פעילים מקהילת הלהט"ב בגן מאיר בתל אביב וקיימו עצרת הזדהות עם חבריהם בירושלים. "זמן הגינויים נגמר, הגיעה העת לפעול", אמרו הפעילים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כשמאחוריהם ניצבים שלטים הנושאים את הכיתוב "די לאלימות - מילים הורגות", קראו פעילי הקהילה ותומכיהם לפוליטיקאים לפעולה מיידית בכדי למנוע את האירוע הבא. "אנחנו נפגשים בהזדמנויות הללו כבר קצת יותר פעמים", אמר יניב ויצמן, יועץ ראש העיר ת"א לענייני קהילת הלהט"ב. "יש משהו מביך בכך שאנחנו עומדים כאן בתל אביב ושואלים 'מה עושים?'. זה קרה לפני עשר שנים, זה קרה לפני שש שנים וזה קורה כל יום".
"עצרת הזיכרון לאירועי הברנוער שתוכננה למוצאי השבת צריכה להיות מלאה, אך לא בהצהרות", הוסיף ויצמן. "כולנו עייפים מדיבורים. צריכים תכנית עבודה שלא מקושרת רק לפוליטיקאים אלא גם למשטרת ישראל ולמערכת החינוך בנוגע למה שקורה מחר".
לדבריו של ויצמן הצטרף גם אמרי קלמן, פעיל באגודת הלהט"ב שטען כי בישראל קיימת מציאות פוגענית שמובילה באופן ישיר לפשעי שנאה. "אנחנו מסתובבים בכל הארץ והתגובות לאנשי הקהילה מתחילות ב'איכס' ונמשכות במחשבה שאנחנו חולים", טען. "אמא שיושבת ליד הבן שלה בזמן שהוא רואה את מצעד הגאווה בטלוויזיה ומסננת קללה, או מורה שלא מעירה על קללת 'הומו' בבית ספר, הם דברים שמהווים הכנה לרצח הבא".
"הפיגוע הערב הוא לא אירוע מבודד, והוא לא פרי מעשה ידיו של עשב שוטה או אדם סהרורי בלבד", הוסיף קלמן בריאיון לחדשות 2 Online. "הוא ההמשך הישיר של כל התבטאות להט"בופובית שלא זוכה לגינוי חריף, ושל כל הטרדה או תקיפה שלא מטופלת כיאות בידי הממסד. זה המשך ישיר של כל חבר כנסת שלא תומך בשוויון ולא פועל בכדי שכנסת ישראל תעביר מסר ישיר שדמה של הקהילה הגאה לא מופקר".
לבני: לאסור שידול לטיפולי המרה
לעצרת הגיעו גם מספר חברי כנסת שביקשו להביע הזדהותם עם חברי הקהילה, בהם גם ציפי לבני (המחנה הציוני) שקראה לחבריה המחוקקים לפעול למניעת אלימות נגד הקהילה. "זה הזמן לעשייה ולא צריך לחכות", טענה. "זו ממשלה שכשלוחצים אותה היא עושה והגיע הזמן לתשובה ציונית הולמת לחיים שלכם כאן. אפשר שכבר מחר בבוקר ייאסר השידול לטיפולי המרה. הגיע הזמן שתוכלו לחיות עם מי שאתם אוהבים ולהקים משפחה ושכל המזועזעים הערב ירימו בפעם הבאה יד כשנביא להצבעה את ברית הזוגיות וחוקי השוויון".
חברת הכנסת תמר זנדברג (מרצ) שהגיע אף היא לעצרת בכדי להביע את תמיכתה בקהילה טענה כי פוליטיקאים רבים אחרים לאירוע שהתרחש במצעד. "אי אפשר להתעלם מרוחות הסתה והגזענות שמנשבות מסביב", טענה. "אי אפשר להתעלם ממפלגה שהומופוביה היא האידיאולוגיה שלה, שבין חבריה יושב ח"כ שארגן את "מצעד בהמות".
"ההסתה מתחילה ממסדרונות הממשלה מלמעלה ומחלחלת למטה, ולא ההיפך", הוסיפה זנדבג. "יש כאן כאן הרבה אנשים שצריכים לעשות חשבון נפש, אבל יתרה מכך - יש אנשים שצריכים לשבת מאחורי סורג ובריח".
בהכנת הידיעה השתתף מתן חצרוני