רובנו נתקלנו ברוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים שנוהגים לא פעם בפראות ברחובות העיר תוך שהם מתעלמים מכללי התנועה שרכבים חייבים לציית להם. כדי להתגבר על המטרד יש להגביר את האכיפה, ולכן הפיקוח יועבר לעיריות ופקחים עירוניים יוכלו, בדומה לשוטרים, לרשום קנסות על רכיבה בניגוד לחוק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
משמעות הצעד היא שהאחריות על אכיפת החוק עוברת מידי המשטרה לעיריות ולרשויות המקומיות. מי שמובילה את המהלך היא סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו והממונה על תיק התחבורה בעיר מיטל להבי.
עיריית תל אביב יפו תהיה הראשונה ליישם, ותהפוך לעיר הראשונה שבה הפקחים העירוניים, שרגילים לחלק דוחות על חנייה, יוכלו לחלק קנסות לרוכבים. כבר מחודש ספטמבר הקרוב זה יקרה באופן רשמי, ומחודש אוגוסט יוחלקו הזהרות כהכנה לשינוי.
מחירון הקנסות: כך זה ייראה
סמכויות האכיפה של הפקחים יהיו זהות למעשה לאלו של השוטרים, והקנסות שיוטלו יהיו גם בהתאם. היתרון ברור: האכיפה תוגבר באופן משמעותי ביחס למצב כיום, ויחד אתם גם תגדל כמות הקנסות שישלמו לעיריות.
כך לדוגמה, על כל שימוש בטלפון נייד בזמן רכיבה – ואפילו עבור קריאת מסרון – תקבלו קנס של אלף שקלים. על נסיעה על מדרכות וחצייה אסורה של מעברי חצייה יוטלו קנסות שונים בסכום שנע בין 100 שקלים ל-250. על הפרעה לתנועת הולכי רגל במדרכה ירשמו הפקחים קנס בגובה 250 שקלים, ועל הרכבה של נוסע נוסף בניגוד לחוק 100-200 שקלים.