בזמן שמערך ההסברה הישראלי משקיע מאמצים גדולים בכדי להילחם ב-BDS ברחבי העולם, ארבעה ישראלים-אמריקנים מנסים בדרכם לבלום את התופעה. מבית מיוחד שהקימו בלוס אנג'לס הם מרכזים את הפעילים בארצות הברית במטרה להיאבק בקמפיין שמטרתו החרמה תרבותית וכלכלית של ישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ארבעת הצעירים הקימו לפני כשנה את "הקיבוץ", בית מיוחד הממוקם בלב הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס. בשיחה עמם, הסבירו הארבעה כי החליטו להקים את הבית בכדי לאחד צעירים רבים המתגוררים באזור סביב מכנה משותף אחד - ישראל.
"ישנם אלפי צעירים מרקע ישראלי שגרים כאן בלוס אנג'לס", הסביר נירן אבני, יזם ישראלי המתגורר בעיר, שהקים את "הקיבוץ" יחד עם חבריו. "מדובר בצעירים שההורים שלהם עזבו לפני שנים את ישראל, או כאלה שחיו את מרבית חייהם בישראל ועברו לארה"ב מסיבות שונות ואיבדו את הקשר לארץ".
כך, מתוך מטרה לקרב צעירים בעלי רקע ישראלי למורשתם, הפך "הקיבוץ" לאחד מקווי ההגנה במאבק ב-BDS בארצות הברית. "הנושא המרכזי שלנו בשיחות בינינו הוא ישראל", הסביר ניר שיינבין, חבר נוסף בקבוצה. שיינבין, בוגר יחידה מובחרת בצה"ל, ציין כי תנועת החרם נגד ישראל היא נושא חם בקרב הצעירים. "מתוך השיחות שלנו הבנו שלנו שכמי שגרים כאן ומכירים את התרבות אך לצד זאת מכירים את המציאות הישראלית ושירתו בצבא, יש לנו את היכולת להסביר את השקרים של תנועת ה-BDS ולעצור אותה".
כיום, כל מי שמגיע לבית ומתעניין בנושא, מקבל הכוונה וייעוץ בנוגע ליכולתו לתרום למאבק ולפנות לכמה שיותר אמריקנים בנושא. הישראלים הרבים שמבקרים ב"קיבוץ" עוברים הדרכה בנוגע לדרכים לספר את הסיפור הישראלי בצורה הטובה ביותר, והם מופנים לפרויקטים הנלחמים בתעמולה אנטי ישראלית. כך למשל רק בשבועות האחרונים השתתפו כמה מבאי הבית בהכשרה מיוחדת להפעלת חמ"ל הסברה מיוחד במצבי חירום, ומקימי "הקיבוץ" שלחו בוגרי שירות בצה"ל לענות על שאלות סטודנטים ב"יום ישראל" בקמפוסים בעיר.
"אפשר לשמור על העברית"
מי שהגיע בחודשים האחרונים לאירועים ב"קיבוץ" התקשה להאמין שמדובר בקהילת הצעירים הישראלים שנפתחה לפני שנה בלבד. מאז הקמתו, הגיעו 1,200 איש לאירועים שהתקיימו בבית, בו גם מתגוררים ארבעת המייסדים שלו.
"הבנו שעל מנת ליצור חיבור משמעותי בין הישראלים שחיים פה עלינו לתת להם הרגשה של בית", הסביר אבני. "לשם כך בחרנו לעבור לבית גדול שנותן אפשרות לארח אנשים והתחלנו לעשות בין חמישה לשישה אירועים אצלנו בבית, למען הקהילה המתהווה".
בין הפעילויות ב"קיבוץ", שממומן בחלקו על ידי ארגון העל של הקהילה הישראלית-אמריקנית בארצות הברית (IAC), ניתן לקחת חלק בארוחות ישראליות משותפות, תרומה לקהילה וציון מועדים בלוח השנה היהודי והישראלי.
"זה המקום היחיד שאפשר לשמור בו על העברית שלך", סיפרה נירית הינקיס, בת להורים ישראלים שהיגרו לפני כ-20 שנה לקליפורניה. ולמרות זאת, השפה האנגלית הופכת לעיתים רבות לדומיננטית בפעילויות "הקיבוץ", זאת בשל הצטרפותם של יהודים אמריקנים שמבקשים לחזק את הקשר לישראל.
בנוסף להיותו מרכז קהילתי ישראלי, הבית משמש גם אמריקנים שמבקשים להזדהות עם ישראל ואף לשמר קשרים שיצרו בעבר עם ישראלים. "התברר לנו שהרבה צעירים אמריקנים, חלקם בוגרי פרויקט 'תגלית', מחפשים לשמר את הקשר שהם יצרו עם ישראל במהלך הטיול שלהם בארץ", הסבירו אנשי "הקיבוץ". "הדרך ההגיונית מבחינתם לעשות זאת היא חיזוק הקשר שלהם עם הישראלים".
כמו כל פעילות התנדבותית גם פרויקט "הקיבוץ" נתקל בקשיים. הבית שהפך למרכז עבור הישראלים בעיר צפוי להיסגר בחודש הבא, לאחר שהפסיק לקבל כספי תמיכה. חברי הקהילה מחפשים מקורות מימון נוספים בכדי להבטיח את המשך פעילותו.
"הקיבוץ" הישראלי בלוס אנג'לס בפייסבוק
ובכתובת המייל: Mohowoodland@gmail.com