נשות הכותל הודיעו היום (חמישי) כי למרות החלטת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שלא אישר את בקשתן לקיים את טקס "ברכת הכוהנות" ברחבת הכותל במהלך חול המועד פסח, כי יקיימו בכל זאת תפילה במועדה. "תפילות השחרית והמוסף של החג, הכוללות בתוכן את ברכת הכוהנות, נחשבות לחלק מ'מנהג המקום' כפי שקבע בית המשפט", אמרה חברת הנהלת נשות הכותל ריקי שפירא-רוזנברג.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
לצד הכרזתן הן הוסיפו כי לעת עתה הן מקבלות את החלטת היועץ המשפטי, למרות שהן חולקות עליה. "הקבוצה הודיעה כי היא מתכוונות לקיים כמתוכנן ובמועדה את תפילת השחרית החגיגית לרגל הפסח בעזרת הנשים בכותל, ביום ראשון, א' של חול המועד פסח, בשעה 08:45 בבוקר", נכתב בהודעתן.
"ממה שפורסם באמצעי התקשורת עולה כי החלטת היועמ"ש התקבלה בלעדינו", אמרה יו"ר נשות הכותל ענת הופמן. "זאת לאחר ישיבה שבה נכחו רב הכותל, השר לשירותי דת, ונציגי משרדי רה"מ, המשפטים ומשטרת ישראל - שדנו בדרכים לביטול ברכת הכוהנות הראשונה בכותל ולמניעת תפילת הנשים החגיגית".
"מדובר בהחלטה אומללה, הנכנעת ללחצים פוליטיים של קבוצת מיעוט קיצונית, שכל רצונה הוא לחבל בשוויון המגדרי בכותל ולמנוע מנשים את חופש התפילה והפולחן", תקפה הופמן. "מעורר תמיהה כי דווקא בימים אלה, כשעם ישראל זקוק כל כך לברכה ותפילה, תומך היועמ"ש בדה-לגיטימציה לתפילת נשים, שכל בקשתן הייתה לברך ולהתברך".
לדברי הופמן, בעקבות החלטת מנדלבליט, הודיעה משטרת ישראל כי היא מתכוונת למנוע את כניסת האוטובוסים שאמורים להביא מתפללות מכל רחבי הארץ, מה שיקשה עוד יותר את הגעתן.
"הטקס אינו בגדר 'מנהג המקום'"
מנדלבליט הודיע היום (חמישי) כי אינו מאשר את בקשת ארגון נשות הכותל לקיים ברחבת הכותל המערבי טקס המכונה "ברכת הכוהנות" במהלך חול המועד פסח. ההחלטה התקבלה בתום דיון בלשכת היועמ"ש בהשתתפות נציגי משרד רה"מ, המשרד לשירותי דת, רב הכותל המערבי, וגורמי משרד המשפטים.
בישיבה הוצגה עמדת רב הכותל והמשרד לשירותי דת, לפיה עריכת הטקס של "ברכת כוהנות" איננה בגדר "מנהג המקום" ברחבה. בהסבר שניתן להחלטה נאמר כי הטקס של "ברכת כוהנות" אינו מוכר ואינו מונהג אפילו בבתי כנסת רפורמים, ובנוסף מעולם לא נערך ברחבת הכותל. לפיכך, עריכת הטקס אסורה בהתאם לתקנות השמירה על מקומות קדושים ליהודים.