השף צ'רלי פדידה, בן 43 מפתח תקווה, ישתתף בסדר המוני במיוחד בחג הזה, אבל בתפקיד. פדידה עובד בענף המלונאות כבר 22 שנה - יותר משני עשורים, שבהם הוא נעדר מליל הסדר בבית (וגם בראש השנה). "מבאס לעבוד בערב חג כאשר אתה רואה משפחות ישובות יחד סביב שולחן כאשר המשפחה שלך נמצאת במקום אחר וחוגגת", הוא אומר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אבל פדידה מורגל בכך , ולא רק בגלל השנים הרבות שבהן נאלץ לעבוד בחגים. "אני בן של שף, והתרגלתי לזה", הוא מסביר. "גם הילדים שלי רגילים ואני עושה כל מאמץ לפצות אותם". ואם שאלתם את עצמכם מה הם מאכלי פסח האהובים במיוחד על השף – התשובה היא גפילטע פיש, מרק עוף וקניידעלך. "למרות שאני מרוקאי", הדגיש.
גם חי כרמלי ייעדר השנה משולחן החג. כרמלי, בן 37 מקריית עקרון, לא עוזב את המונית שלו גם בערב ליל הסדר. ככה זה כשאתה בן של נהג מונית ואח של נהג מונית - "זה כבר בדם". מבחינתו, העבודה ב"גט טקסי" בערב החג היא בחשיבות עליונה. "אני חושב שנהג מונית זו שליחות", הוא מסביר. "לא צריך להיות מחסור במוניות בחגים כדי שלא ייווצר מצב שאנשים ישתו וינהגו לאחר הארוחות ובהמשך הלילה - זו סכנת חיים. אני מעדיף לדאוג לאותם האנשים שיבלו בכיף".
ברוב החגים, כרמלי דואג להכניס את אווירת החג למונית. "בפורים התחפשנו והצטלמנו עם הנוסעים, בחג האהבה חילקנו שוקולדים", הוא אומר. אבל לפסח עוד אין לו רעיון מקורי, אתם מוזמנים לעזור.
לומדים ליהנות
בערב החג של נווה טובי, בן 26 מתל אביב, השולחנות עמוסים בכל טוב, אבל לא באנשים שהוא מכיר. טובי הוא בעלים של סניף קפה לנדוור בעיר, ובשבילו זו ממש לא הפעם הראשונה שהוא מבלה את ליל הסדר בעבודה.
"זה קורה לא מעט שעובדים בערבי חג", הוא אומר. "לומדים ליהנות מזה. יש אווירה חגיגית והרבה שמחה באוויר". מיד בתום העבודה הוא מתכוון למהר למשפחה, לבלות איתם את מה שיישאר מערב החג.
מאחורי המיקרופון
עפרה הלחמי, בת 33 ממודיעין, מבלה את ערב החג מאחורי המיקרופון באולפן קול ישראל, שם היא עורכת ומגישה תכניות בשש השנים האחרונות. בערב הזה מתאחדים השידורים של מרבית התחנות של קול ישראל לשידור אחד – בהובלתה.
המאזינים, אומרת הלחמי, בראש מעייניה, אבל השנה היא רואה בעבודה במשמרת הזו חשיבות נוספת. "לשמור על הגחלת", היא מסבירה. "בימים שבהם רשות השידור בפירוק וסכין מונפת מעל לראשינו קיימת חשיבות רבה בשמירה על צביון הרדיו הציבורי - להביא שידור איכותי ומקצועי היישר לאוזני המאזינים".
את האהבה לרדיו בכלל, ולהאזנה לו בדרך לארוחות החג, היא רכשה כבר בילדות. עכשיו היא מגשימה חלום. "פסח הוא החג האהוב עלי", היא אומרת. "האוכל, המשפחתיות, השירים. לשבת באולפן, רק הצוות ואני, בשעה שכולם חוגגים זה צובט, אבל ברגעים כאלה אני נזכרת שזה החלום - לקחת חלק באינטימיות הזו של מיליוני אנשים בדרך".