יותר מעשור לאחר הפיגוע הפלילי שזעזע את המדינה ושינה את יחס המשטרה לארגוני הפשע, חוזר האירוע הקשה בלב תל אביב לכותרות בעקבות מעצרי בכירי עולם הפשע שהיו אחראים לו לפי החשד. משפחותיהם של שלושת עוברי האורח, שנהרגו בפיצוץ מטען החבלה שנועד לפגוע בזאב רוזנשטיין, נאלצות להתמודד מחדש עם הכאב הגדול על אובדן יקיריהן: משה מזרחי, בן 28 מאילת, נפתלי מגד, בן 19 מאשדוד, ורחמים סרויה, בן 43 מתל אביב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"קשה להורים עם הזכרונות", אמרה לחדשות 2 Online נני מגד, דודתו של נפתלי ז"ל. "עוד פעם עולה להם הזיכרון, הם חווים מחדש את הכאב. אני לא יודעת אם יצרו קשר עם ההורים. עכשיו שמעתי על זה בחדשות, מעבר לזה אני לא יודעת כלום".
"אני מקווה שהם יקבלו את מה שמגיע להם", הוסיפה מגד. "זה לא מקל, אבל צריך לעצור את ההשתוללות של הפושעים האלו, כדי שאחרים לא ייפגעו. יש לנו מספיק מחבלים במדינה, לא צריך גם את העבריינים".
"הכי חשוב שלא ייפגעו עוד חפים מפשע"
תחושות דומות הביע גם רפי סרויה, אחיו של רחמים ז"ל שנרצח בפיגוע הפלילי. "התחושות טובות מאוד אם אכן פענחו את המקרה, כדי שאחרים לא ייפגעו", הוא אמר לחדשות 2 Online.
"אי אפשר להחזיר את רחמים, הכי חשוב שלא ייפגעו עוד חפים מפשע", הוסיף רפי. "תמיד אמרנו שיגיע היום שבו מי שביצע את זה ייתפס. היום התקשרו אלינו ואמרו שכנראה התיק עומד בפני פענוח".
"זה החזיר אותי אחורה לאותו יום", תיאר רפי סרויה. "אני הלכתי אז לחפש אותו והגעתי לאבו כביר. אני קיבלתי אז את הבשורה. אני לא יודע אם זה באמת הם, אבל אני מקווה מאוד שיפתרו את התיק הזה".
הפיגוע שינה את תפיסת המשטרה כלפי ארגוני הפשע
משה מזרחי, נפתלי מגד ורחמים סרויה נהרגו בניסיון חיסולו של העבריין זאב רוזנשטיין בחודש דצמבר 2003, כשמטען רב עוצמה התפוצץ ברחוב יהודה הלוי בתל אביב. הפיצוץ, שהזכיר לרבים פיגוע ביטחוני, גרם להרס רב בלב העיר ולפציעתם של 19 בני אדם נוספים.
האירוע נחשב לאחד החמורים ביותר בתולדות הפשע המאורגן בישראל והוא הביא לשינוי במדיניות המשטרה ודרכי הפעולה שלה במאבק נגד ארגוני הפשיעה.