מצעד הגאווה משנה את פניו - ומיקומו: בצעד תקדימי, מצעד הגאווה בירושלים יהיה האירוע המרכזי של קהילת הלהט"ב, והוא ייערך בחודש אוגוסט - כך נודע לחדשות 2 Online. מאחורי היוזמה עומד "הבית הפתוח לגאווה ולסובלנות" הממוקם בירושלים, ובעקבות מגעים עם שורה של גורמים בקהילה הלהט"בית, הוחלט להעתיק את הבמה המרכזית לירושלים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי היוזמים, המהלך צפוי להביא למצעד ענק בהיקפו, כדי להדגיש את הצורך במחאה למען השגת זכויות לקהילה. בין היתר, הדבר נובע מהאמירות החוזרות ונשנות של רבנים כנגד הקהילה.
במסגרת המהלך שנמצא בשלבי גיבוש אחרונים, ייערך המצעד בבירה ויום למחרת יתקיים מצעד נוסף בתל אביב. הכותרת שתשזור בין שני האירועים תהיה "מוחים בירושלים - חוגגים בת"א". עוד מתברר כי היוזמה לא תואמה עם ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, והמשא ומתן לגביה מתנהל בדרג של מנהיגי הסיעות הפלורליסטיות בעיר ושורה של דמויות ציבוריות בקהילה הירושלמית.
על פי גורם המעורה בפרטים, "היוזמה מחזקת את הפן המחאתי למען הקהילה, ועם זאת לא פוגעת במסורת של המצעד בתל אביב". הגורם טען כי "הבמות והחגיגות יישארו - ירושלים תובלט מבלי לפגוע בתל אביב ומי שתצא מחוזקת היא הקהילה".
בבית הפתוח מודעים לרגישות הסוגייה בירושלים, כשנתיים לאחר שבוצע הרצח המזעזע של שירה בנקי ז"ל לפני שנתיים במצעד הגאווה, בפינת הרחובות וושינגטון-קרן היסוד. עם זאת, ההתעוררות של המצעד בשנה שעברה, והעובדה שהגיעו אליו 25 אלף איש, הגבירו שם את הרצון להגדיל את המספר עוד יותר.
"אנחנו רוצים להעביר את הפוקוס לירושלים ולהפוך את הבירה לבימה המרכזית. זה מהלך מאוד משמעותי ונשמר בסוד כדי שלא יסוכל, ולכן פנייתכם מפתיעה", אמר אחד מאנשי "הבית הפתוח".
בבית הפתוח אישרו את הפרטים ומסרו בתגובה: "אנו שמחים על העניין שמעורר מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים כבכל שנה ומברכים על יוזמות קהילתיות. הרצח המזעזע של שירה בנקי ז"ל במצעד לפני שנתיים צריך לשמש תזכורת לכולנו שהדרך לחירות ולשוויון מוחלטים עוד ארוכה. אנחנו צופים מצעד גדול ומשמעותי ורואים חשיבות רבה במצעדים ברחבי הארץ. נמשיך לשתף פעולה עם כלל הארגונים ואנחנו מזמינים את הציבור כולו לצעוד איתנו, בירושלים ובכל מקום".
מאגודת הלהט"ב נמסר בתגובה: "למצעד הגאווה בתל אביב יש חשיבות היסטורית נצחית עבור חברי וחברות הקהילה הלהט"בית, וזאת בזכות שותפות אמיצה ועמוקה בין חברי המועצה וראש העיר הפועלים ללא לאות לרווחתה וחיזוק השל הקהילה והארגונים. מצעד הגאווה נולד כמפגן עוצמה ודרישה לשוויון מצד חברות הקהילה ותומכיה. את הדרישה הזו אנחנו חייבים להשמיע בכל הכוח בירושלים מול בית המחוקקים ובית המשפט. גם השנה נמשיך לצעוד בכל רחבי הארץ: בתל אביב, בחיפה, בבאר שבע, בירושלים ובכל מקום בו הקהילה תבחר לצעוד".