פרוספר סויסה, קשיש בן 77 שמרותק לכיסא גלגלים, גר כבר 50 שנים בדירת דמי מפתח ביהוד. בימים אלה מתקשה הקשיש להיכנס ולצאת את ביתו, לאחר שהעירייה החלה לבנות מגדלי מגורים - ממש על סף הבית.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
סויסה חולה לב ועקב מצבו הבריאותי קשה לו ללכת למרחקים ארוכים. הוא נכנס ויוצא מבית החולים פעמים רבות. בכדי לצאת מהבית בחודשים האחרונים הוא נאלץ לעבור בשלוליות בוץ ענקיות ובאחת הפעמים גם נפל על הברך ורותק לכיסא גלגלים.
סויסה מזה שלושה חודשים מתלונן ללא הפסקה בעיריית יהוד שהיציאה והכניסה אל ביתו חסומה לאחר שמאחורי ביתו, ממש צמוד לדלת היציאה, החלה הבנייה. אזור הבנייה חסם למעשה את שביל הגישה לדרך הראשית לבית.
בשבוע שעבר החמיר מצבו של סויסה, ובניו הזעיקו עבורו אמבולנס. בסרטון ששלח בנו עידו לחדשות 2 Online נראים חובשי מגן דוד אדום כשהם חסרי אונים לנוכח העובדה שאין באפשרותם להיכנס לביתו ולעזור לו. הם קראו לצוות כיבוי אש ולמשטרה שינסו לפתוח דרך שתוכל להגיע אליו ולהוציא אותו עם האלונקה.
"אני לא מבין איך במדינה כזאת יכול לקרות דבר כזה", מספר עידו, שנלחם למען אביו. "כל אחד מנער אותנו. הוא רוצה להיכנס - ולא יכול, רוצה לצאת ולא יכול".
הקשיש נעזר במד"א וכיבוי אש כדי לצאת מהבית
בסרטון אפשר לראות כיצד עובדים כוחות ההצלה במשך זמן רב על פריצה של שער מפח שמפריד בין הדירה של סויסה לדירה של שכנתו. לטענת סויסה, השער נבנה בכוונה על ידי העירייה כדי להפריד בינו ובין שכנו, אך כשחסמו לסויסה גם את היציאה מהצד השני של הבית, הוא הפך לאסיר.
"זאת אטימות שלא נתפסת", מוסיף הבן עידו. "לא הגיוני שככה מתייחסים לאזרח כסוג ז' רק בשביל לבנות מגדלים על חשבונו".
סויסה, שהיה מאושפז במשך שלושה ימים בבית החולים, חזר אתמול לביתו אך שוב לא הצליח להיכנס לבית לאחר שהעירייה שוב נעלה את שער הפח בכניסה, ולכניסה השנייה אין לו גישה.
"מהבוקר אבא שלי השתחרר מבית החולים, עכשיו צהריים הוא לא יכול להיכנס הביתה לא יכול ללכת לשירותים", מספר הבן בייאוש. "הייתי בעירייה, ניסיתי למצוא פתרונות ולא עוזרים לנו. בעירייה מוסרים לנו כל הזמן שהם בישיבות על הנושא הזה, אבל הם לא מוצאים שום פתרון. אין דרכים חלופיות".
העירייה: "הצענו דיור חלופי". המשפחה: "שקר"
בעיריית יהוד טענו בתגובה כי בעיות הנגישות לביתו של סויסה נובעות מסכסוך בין בני משפחה המתגוררים במקום וכי העירייה אינה צד בסכסוך.
"מתוך דאגה לבריאותו של מר סויסה, ולאור ההתחדשות העירונית באזור, הציעה לו העירייה מספר פעמים פתרונות המאפשרים גישה לבית, אולם למרבה הצער מר סויסה דחה את כל ההצעות", מסרו בעירייה. "לאור ההידרדרות במצבו הבריאותי, הציעה לו העירייה דיור חלופי. מר סויסה דחה גם הצעה זאת".
בעירייה הוסיפו כי פתרונות הדיור החלופי הוצעו לסויסה שוב לאחרונה, לאחר שהוא עודכן כי ההתקדמות בעבודות הבנייה במתחם עשויה להקשות על הגישה לבית באמצעות רכב. "לצערנו, מר סויסה ממשיך לדחות את כל ההצעות, כולל דיור חלופי".
"לפנים משורת הדין, ומתוך רגישות למצבו הבריאותי של מר סויסה, אנו ממשיכים לפעול עם הקבלן המבצע להסדרת הגישה לשטח באופן זמני, ובניסיונות להסדיר עם מר סויסה חלופות דיור מתאימות".
בניגוד לטענות העירייה לפיהן הוצע לקשיש דיור חלופי, בני משפחתו אומרים כי כלל לא הוגשה להם הצעה שכזאת. "העיריה משקרת. לא הציעו לו שום הצעה", אמרו בניו. "למה שהוא יעזוב את הבית שלו כי העיריה החליטה שהיא בונה לו מגדלים על הראש?".