אילוסטרציה (צילום: Coroiu Octavian, 123RF)
ארכיון | צילום: Coroiu Octavian, 123RF

נער בן 12 הוכש הערב (חמישי) על-ידי נחש בגבעת עדה שליד חדרה. חובשים ופרמדיקים של מגן דוד אדום שהוזעקו למקום פינו אותו לבית החולים הלל יפה בחדרה כשהוא במצב קשה ולא יציב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

פראמדיק מד"א אסף מור מיטרני סיפר: "חברנו לרכב פרטי שבו היה ילד כבן 12 כשהוא בהכרה מלאה. הוא היה עם סימני הכשה בגפיים התחתונות. הענקנו לו טיפול רפואי תרופתי ופינינו אותו במהירות לבית החולים".

האביב והקיץ הן עונות השיא של הנחשים בישראל, אך המקור לסיכונים נובע מכך שרבים אינם מודעים לסכנה שאורבת להם בכל מקום ולא רק בטבע הפתוח. נחשים ארסיים פעילים גם בסביבת המגורים הקרובה של בני האדם, ורבים צהם נוהגים בשאננות הנובעת מחוסר מודעות לקיומם של הנחשים.

ארכיון
ארכיון | צילום:

איך נמנעים מהכשות?

חשוב להבין שצעדי הזהירות אינם נוגעים רק לאלו המטיילים בטבע אלא גם בבתים ובסביבות המגורים העירוניות, זאת מאחר והצפע הארסי מצוי גם במקומות הללו. אחד הצעדים הראשונים והבסיסיים הוא הימנעות מהליכה באזורים חשוכים, הן בטבע כשישנים בשק שינה או באוהל, והן בחצר הבית.

בנוסף, אסור לשלוח ידיים למקומות שבהם קיים חשד שמסתתר בהם נחש. אין לאבד קשר עין עם כף היד בין אם מדובר בסלע בשטח פתוח, ובין אם מדובר בהרמת שטיח הכניסה לבית כשמחפשים את המפתחות. הנחשים המסתתרים במקומות אלו פוגשים ביד האדם רואים בה גורם עוין ומכישים מתוך אקט של הגנה עצמית.

צעדים נוספים הנוגעים אף הם לסביבה הביתית כוללים סידור וטיפול בגינה וניכוש העשבייה. שיחים גדולים מהווים מוקד להסתתרות נחשים ועקרבים, ולכן יש להשאיר לכל צמח 40-50 ס"מ של גזע נקי בכדי למנוע זאת. מסיבה זו, יש להזיז קופסאות וגרוטאות שביכולתן לשמש כמקום מסתור.

עוד מומלץ להגביה ולחשוף את האזורים בהם הקרקע פוגשת את קיר הבית, זאת מאחר ונחשים נוהגים להיצמד למקומות מסוג זה. ולבסוף, יש להקפיד על סגירה הרמטית של בתים - גם אם הם אינם צמודי קרקע. יש לוודא שגם מתחת לדלת הכניסה אין מרווח המאפשר מעבר של זוחלים מחוץ לבית פנימה. אם קיים מעבר שכזה, יש לחסום אותו באמצעות סף דלת.