מפעל סודהסטרים ישראל ייאלץ בסוף החודש לפטר את כל 74 העובדים הפלסטינים שהוא מעסיק כבר שנים. זאת מכיוון שמעבר המפעל לנגב דרש אישורים מתאימים להעסקתם – אישורים שכבר שנה וחצי, לטענת החברה, לא התקבלו. הנהלת החברה כבר התייאשה מפניות לרשויות, וכעת היא משתמשת בנשק אחר – לחץ בינלאומי באמצעות סרטון שמופץ ברשתות החברתיות.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - כנסו לחדשות 2 בפייסבוק
לחץ בינלאומי של ארגוניBDS ואיומי חרם הוא אחת הסיבות שהביאו להעברת המפעל ממישור אדומים שמעבר לקו הירוק ללהבים שבנגב. כיום מועסקים במפעל שמייצא לכל העולם כ-1,200 עובדים. 200 מהם צברים, 300 עולים מחבר העמים, 100 עולים מאתיופיה, 400 בדואים, 100 ערבים ישראלים ו-74 פלסטינים.
האווירה במפעל בימים האחרונים, מתאר מנכ"ל החברה, קשה. "אנשים פה בוכים", אמר המנכ"ל דניאל בירנבאום לחדשות 2 Online. "אלה אנשים טובים שעובדים כאן כבר 6 שנים, חלקם מנהלים. יש כאן דו קיום אמיתי וממשלת ישראל לא מוצאת דרך לתת להם להמשיך לעבוד. הם שגרירים של המדינה נגד ה-BDS".
לטענת המנכ"ל, הממשלה אישרה לאחרונה עוד תקנים להעסקת עובדים פלסטינים בתעשייה, אבל בשטח דבר עוד לא קרה. הארכה האחרונה שקיבלה החברה להעסקת הפלסטינים היא עד סוף פברואר, 11 יום מהיום. "אישור של עוד תקנים ימוסס את האינתיפאדה", אומר בירנבאום. "אם הפלסטינים האלה לא ימשיכו לעבוד אצלנו יהיה למדינה עוד סקנדל בינלאומי ואני כבר לא אשתוק. לא אגן על ממשלת ישראל".
"זו האמת - לא קמפיין פוליטי"
הלחץ הבינלאומי כבר מתגבש, אולי, בדרך הכי פשוטה שיש היום – הרשתות החברתיות. החברה הפיצה ביממה האחרונה סרטון שבו מוצגים, זה לצד זה, עובדי החברה שמנסים להעביר את מסר דו הקיום בחברה. "יצרנו סרטון שהוא האמת שלנו", אומר המנכ"ל. "זה לא קמפיין פוליטי".
"הסרטון מבטא חיבור וקשר בין אנשים מכל קצוות הקשת של החברה הישראלית, ובדרך הזו את התקווה שהתעשייה הישראלית יכולה לקחת חלק פעיל ביצירת מציאות טובה יותר בישראל ובאזור כולו", אמר מעיין נווה, דובר סודהסטרים העולמית.
איתי ביכלר, מנהל שיווק דיגטלי-גלובלי בחברה תיאר איך נולד הסרטון. "כשיצרנו אותו, המטרה הייתה לספר את הסיפור האמיתי שאנחנו רואים כל יום במפעל", אמר. "לא האמנו שהוא ייצר כזו שיחה ברשת וכזה משאב של תקווה ואופטימיות ללא השקעה של שקל בהפצת הסרטון".