מאז קום המדינה הוגדרו 529 אזרחים ישראלים שנעדרים עד היום - מספר בלתי נתפס בהתחשב בגודלה היחסי של ישראל. לאחרונה הגיעו עשרות מבני המשפחות של הנעדרים לאירוע ההשקה של עמותת "בלעדיהם" שקמה כדי לתמוך ולסייע להם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בינואר 2012 יצא איתן כהן בן ה-73 מביתו בכפר יונה ונעלם. סריקות יסודיות נערכו ברחבי הארץ בסביבת ביתו וליד בתי קרובי משפחתו, אך לא נמצא אפילו רמז למקום הימצאו. "קשה להפנים את זה", מתאר אופיר כהן, קרוב משפחתו של איתן. "כשאדם נפטר אז אתה יודע שזה כואב אבל זה נגמר. כשאדם נעדר אתה חושב אולי הוא עוד יחזור".
עדי יעקבי הייתה בת 16 כשנעלמה בדצמבר 1996, לפני 19 שנים בדיוק. היא הייתה בדרך לפגישה עם חברתה בנתניה. שוטר ראה אותה בצומת הרחובות קינג ג'ורג' והנביאים בתל אביב מנסה לטפוס טרמפ - וזו הייתה העדות האחרונה.
"עד שאין גופה, אמא שלי חיה"
"קרה לי שהלכתי ברחובות ב-3 בלילה סתם לחפש אותה", סיפר יוסי, אביה של עדי. "חשבתי שאני מחפש ואז הייתה יוצאת לי שאגת כאב כזאת. הייתי הולך לים למצוא מפלט".
גם במקרה של יהודית נוטר רב הנסתר על הגלוי בפברואר 1997 היא יצאה מביתה לעבודה בדרך היא התקשרה להודיע שתאחר ועד היום לא הגיעה. "אני תמיד אומרת שעד שאין גופה אמא שלי חיה איכשהו", טוענת בתה של יהודית, רוית הלה-אסנהיים.
הקמת העמותה לא תפתור את מאות התעלומות, אבל אפשר לקוות שהתמיכה שהיא תספק, לפחות תקהה ולו במעט את כאבן של המשפחות.