ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק נכח באירוע ההשקה של האפליקציה "ריפורטי", שיוצרת קשר מהיר עם מוקדי חירום, בה השקיע ומלבד לדבר על תכונות היישומון, התבטא גם לגבי תלוש השכר של ראש הממשלה שנחשף אמש (שלישי) וכמובן גם לגל הטרור. הראיון המלא עם אהוד ברק ישודר הערב ב-19:30 ב-"תכנית חיסכון".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר בן ה-74 מרגיש שבעת הזו חשוב שראש הממשלה יתייעץ ויקבל את עמדתם של כל הגורמים המקצועיים, וזאת על מנת להתמודד עם טרור היחידים שנמשך כבר כחצי שנה. "צריך לרסק את גל הטרור הזה כמו את קודמיו", אמר ברק. "אני ממליץ למי שמנווטים את הדבר הזה להקשיב היטב לראש השב"כ, לרמטכ"ל, למפכ"ל המשטרה. אלה אנשים מצוינים והם עושים את מה שצריך, הם מנסים ללמוד במהירות. זה לא דבר פשוט, צריך להקשיב להם טוב".
ברק שפרש מהחיים הפוליטיים בסוף שנת 2012 אמר כי הוא לא פוסל חזרה לפוליטיקה. "אני לא שם כרגע", אמר ראש הממשלה לשעבר. "אבל אני גם לא נביא", הבהיר. בהתייחסו לפרסום תלוש המשכורת של נתניהו אתמול הדגיש ברק כי בכל מקרה ההחלטה אינה קשורה לכסף: "אף אחד לא חוזר לפוליטיקה בשביל תלוש כזה או אחר".
בין אם ישוב לחיים הפוליטיים ובין אם לא, אהוד ברק משקיע את זמנו וכספו באפליקציה שתכליתה לעזור לציבור במקרה חירום. מטרת היישומון "ריפורטי" אותו השיק ברק, היא לאפשר לכל אזרח לקיים בשעת חירום שיחת ווידאו עם כל גורמי הביטחון ואכיפת החוק בלחיצת כפתור פשוטה, תוך שהאפליקציה מדווחת לגורמי ההצלה על מיקומו המדויק של האירוע.
מפתחי היישומון מבהירים כי מדובר בטכנולוגיה חדשנית וראשונה מסוגה בישראל. כבר בשלב ההשקה, יוכלו משתמשים לשדר וידאו חי מכל הארץ למוקד מד"א ובערים רעננה, מודיעין, הוד השרון ואשדוד גם למוקד העירוני. התקשורת עם המוקדים הנוספים, בהם המשטרה ומכבי אש תהיה קולית בשלב הראשון וגם תאפשר זיהוי מיקום מיידי, אולם החברה נמצאת במגעים עם כל הגופים להטמעה מלאה.
"בתקופה של מציאות ביטחונית מאתגרת, בה הטרור והאלימות אינם פוסחים על אף מדינה בעולם, יש מקום לפתרון מקיף המאפשר לאנשים להרגיש בטוחים ומחוברים" אמר אהוד ברק המשמש כיו"ר החברה. מנכ"ל מד"א אלי בין הוסיף: "שיתוף הפעולה שלנו עם 'ריפורטי' יביא לקיצור נוסף בזמני הטיפול בפניות המתקבלות במוקד החירום וישפר את יכולתנו להגיע לכל נקודה ולכל אירוע במהירות האפשרית.
מפתחי האפליקציה "reporty" מסבירים כי כיום כ-20% מהשיחות למשטרה ולמד"א הם דיווחי סרק והאפליקציה שפיתחו מאפשרת לסנן אותן. בנוסף 'ריפורטי' מאפשרת תקשורת חירום בין בני משפחה וחברים, כך למשל ילדים והורים יכולים לתקשר בקלות בשגרה ובחירום.