אמנם לא אחד משבעת פלאי עולם - אבל שווה השקעה: אחרי שנים שבהן סבל ים המלח מהזנחה, אישרה הבוקר הממשלה את הצעתם של שר התיירות סטס מיסז'ניקוב והשר להגנת הסביבה גלעד ארדן, והקצתה 833 מיליון שקלים לפיתוח תיירותי וסביבתי של ים המלח בחמש השנים הבאות.
על פי ההחלטה, משרד התיירות ישקיע כ-700 מיליון שקלים, המשרד להגנת הסביבה ישקיע כ-121 מיליון שקלים, ו-12 מיליון שקלים נוספים יגיעו מהמכון הגיאולוגי. בעקבות כך הודיע שר התיירות כי יפעל לצרף את ים המלח למפת אזורי העדיפות הלאומית לתיירות.
התכנית כוללת את פיתוח אזורי התיירות חמי זוהר ועין בוקק וכן שיקום וטיפול באזורים ובתשתיות קיימות שנפגעו או מצויים בסיכון. כמו כן, יתבצע טיפול בנזקים הסביבתיים באגן ים המלח באמצעות שיקום האגן הצפוני ופיתוח שמורות טבע שניזוקו כתוצאה מירידת המפלס.
שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, אמר כי "מימוש החלטת הממשלה יעצב מחדש את אזור ים המלח ויהווה מנוף אדיר לפיתוח הכלכלי, התעסוקתי ושיקום סביבתי של אתר ייחודי זה שאומות רבות רואות בו פלא העולם ועתה הוא יקבל את הכבוד הראוי ע"י ממשלת ישראל".
גם השר להגנת הסביבה גלעד ארדן הביע סיפוק מההחלטה, ואמר כי "לראשונה, אחרי שנים בהם ים המלח שימש רק כמקור לניצול משאבים, המדינה מבינה שמשאבי הטבע הם נכס ציבורי לדורות ומשקיעה מאות מיליוני שקלים בשיקום הנזקים הסביבתיים שנגרמו מפעילות תעשייתית במקום".
ההחלטה התקבלה בשמחה רבה בקרב מלונאי ים המלח ששיגרו ברכות חמות לראש הממשלה, לשר התיירות ולשר להגנת הסביבה גלעד ארדן. "אנו מברכים היום על החזון והדאגה האמיתית לגורל ים המלח כאזור תיירות מצליח ומשגשג", אמר יו"ר התאחדות המלונות בים המלח, נחמיה בן פורת. "אנו מעריכים את מאמציהם הרבים לגבש הסכמה רחבה למהלך חשוב ומקיף זה. לשיקומו ופיתוחו של אזור ים המלח. להערכתנו, בעקבות הכספים,שיוזרמו לאזור בחמש השנים הקרובות, תקודמנה תכניות עסקיות להוספת בתי מלון ולשדרוג והוספת חדרים למלונות הקיימים. השקעות אלו יתרמו רבות להגדלת אפשרויות התעסוקה במלונאות ובתיירות של תושבי הנגב".