בשורה לאוהבי המתוקים: מחקר אמריקני חדש מגלה כי אנשים שאוכלים שוקולד מספר פעמים בשבוע רזים יותר מאלה שאינם מכלילים את הממתק בהרגלי התזונה השבועיים שלהם.
החדשות הטובות לחובבי השוקולד התגלו לאחר שמדענים מאוניברסיטת קליפורניה בסאן דייגו חקרו קבוצה של 972 גברים ונשים בשנות החמישים המאוחרות לחייהם במחקר לבדיקת התרופה "סטטין", תרופה להורדת כולסטרול. בין שאלות תזונה וסגנון חיים נשאלו המשתתפים: "כמה פעמים בשבוע אתם אוכלים שוקולד?".
כשערכו החוקרים השוואה בין נתוני מסת הגוף (BMI) של הנחקרים לבין התשובה לשאלת השוקולד, הופתעו המדענים לגלות כי קיים קשר ישיר בין אכילה קבועה של ממתקי שוקולד לבין מדד מסת גוף נמוכה.
"חדשות טובות לאלה שאוכלים שוקולד בקביעות"
"הממצאים מוכיחים כי הרכב הקלוריות, לא רק הכמות שלהם, היא שמשפיעה על עלייה במשקל", אמרה מובילת המחקר, ד"ר ביאטריס גולומב מאוניברסיטת קליפורניה בסאן דייגו. "במקרה של שוקולד, מדובר בחדשות טובות - עבור אלה שאוכלים שוקולד בקביעות ועבור אלה המעוניינים לאמץ את ההרגל הזה", הוסיפה ד"ר גולומב.
סגולותיו של השוקולד ידועות עוד ממחקרים קודמים. השוקולד מוכר כמכיל כימיקלים צמחיים הנקראים פוליפנולים, המסייעים למניעת מחלות לב ואף להשפיע על חילוף החומרים. כעת נראה כי רבים נוספים מקבלים לגיטימציה להתחיל לזלול.
אז רגע לפני שמסתערים על חנויות הממתקים יש לזכור כי אכילה מופרזת של שוקולד יכולה לגרום לתוצאות פחות מוצלחות ומבורכות. שוקולד מכיל כמות גדולה של סוכר ושומן ולכן גם הוספת הממתק לדיאטה הקבועה צריכה להיעשות במידה.