ביום שישי האחרון הביא פיצוץ שנגרם כתוצאה מדליפת לפציעתם של 11 עובדים זרים מסין באולם אירועים בנתניה. האירוע התרחש כחודש לאחר מקרה דומה - שהביא מותם של ארבעה, פציעתם של עשרות ונזק רב לרכוש.
בשירותי הכבאות מפרסמים הבוקר מספר כללי בטיחות לעבודה עם גז הבישול הביתי, שיאפשרו לזהות בזמן את הדליפה - ולהתמודד איתה בהתאם:
1. יש להקפיד על מערכת גז תקינה ומתוחזקת היטב.
2. חשוב להכיר את נקודות השליטה על מערכת הגז (ברזים, שעונים, מכלים, צוברים וכו') הן של הדירה, הן של הקומה והן של כלל הבניין.
3. חובה להקפיד על ביקורות סדירות של חברות הגז למערכת הביתית והציבורית בבניין מדי תקופה.
4. אין להשאיר גז דולק בכיריים ללא השגחה, גם לא לזמן קצר ביותר!
5. בכל מקרה של דליפת גז יש לסגור מיד את ברז הגז. ככל שזמן הדליפה יהיה קצר יותר, כך ריכוז הגז שהשתחרר יהיה קטן יותר והסכנה תפחת.
6. יש לדווח על הדליפה מיד לשירותי הכבאות בטלפון 102, למשטרה בטלפון 100 ולחברת הגז.
7. אם מקור הדליפה אינו ידוע או שלא ניתן להפסיקו, יש לפנות מיד את המבנה.
8. באזור שבו קיימת דליפה של גז, אין להפעיל כל מכשיר חשמלי היכול לגרום לניצוץ.
9. במקומות סגורים יש לפתוח פתחים במטרה לאוורר את המקום ולשחרר את הגז כלפי חוץ.
10. יש לבודד את אזור הדליפה מאנשים ולהרחיקם עד להגעת כוחות החרום.
בשירותי הכבאית מדגישים כי גז הבישול נמצא כמעט בכל בניין ובית בישראל. לא אחת, אומרים בשירותי הכבאות, מתרחשת דליפה של גז כתוצאה מתחזוקה לקויה של התשתית, רשלנות, תקלות, חבלה מכוונת ועוד. לצורך כל, חשוב לשנן את כללי הבטיחות ולפעול בהתאם בכל פעם שיש חשד לדליפת גז.