המאבק נגד הפרטת ההוסטלים לניצולי שואה רושם הצלחה ראשונה: שר האוצר יובל שטייניץ הורה אחר הצהריים להקפיא את המכרזים להפעלת שלושת ההוסטלים לניצולי שואה ותשושי הנפש, ולגבש מודל להמשך הפעלתם תוך הבטחת איכות החיים ורמת הטיפול של המטופלים.
החלטת שר האוצר מגיעה על רקע העיצומים שהכריזה הסתדרות העובדים בדרישה למנוע את המשך הפרטת ההוסטלים ומסירתם לידי קבלנים פרטיים. במסגרת העיצומים, המוסדות פועלים במתכונת שבת ומפעם לפעם מתקיימות אספות הסברה בקרב מגזרים שונים במערכת הבריאות, כמו למשל האחיות ועובדי הרנטגן.
בהודעה שפרסם משרד האוצר נאמר כי המכרז להפעלת ההוסטלים גובש במשרד הבריאות ללא שיתוף משרד האוצר. גורמים באוצר מסרו כי ניתן לצמצם את הפגיעה בעובדים ובכך להבטיח טיפול רציף ומטיב בניצולי השואה. אותם גורמים מסרו כי תיבחן גם שאלת העסקת העובדים כעובדי מדינה.
על אף הודעת האוצר - ממשיכים במאבק
שלושת ההוסטלים לניצולי שואה נמסרו לפני כמה שנים לניהול האגודה לבריאות הציבור. לפני כמה חודשים, בעקבות תחקיר ששידרנו בחדשות ערוץ 2 וממצאי בקרה של משרד הבריאות, שחשפו את תנאי העסקת העובדים והיחס לניצולי השואה, הוחלט להפסיק את ההתקשרות עם המפעיל.
בעקבות חשיפת הממצאים הקשים, ראש הממשלה בנימין נתניהו אף קיים באחד ההוסטלים ביקור פתע יחד עם סגן שר הבריאות, במהלכו הודיע כי יבחן אפשרות להלאים את ההוסטלים ולהפעילם שום על ידי עובדי משרד הבריאות.
למרות הדברים הללו, פרסם משרד הבריאות מכרז חדש המעביר את הניהול לידי קבלנים פרטיים, ועל כך יצאו העובדים למאבק יחד עם ההסתדרות. למרות הודעת שר האוצר, העובדים מסרו כי העיצומים ימשכו ואף יוחרפו, כל עוד לא יקבלו הבטחה שייקלטו כעובדי מדינה.